Junior processingenjör till Scandinavian Biogas

Junior processingenjör till Scandinavian Biogas

En utvecklande roll som processingenjör till ett växande ingenjörsteam på Scandinavian Biogas, Stockholm

Är du utbildat ingenjör och i början av din yrkeskarriär? Har du stort intresse för hållbar miljö och industriella processer? Scandinavian Biogas söker en junior processingenjör till sin verksamhet inom biogasproduktion. Biogasbranschen genomgår just nu ett teknikskifte - från produktion av komprimerad fordons gas till produktion av förvätskad metan - Liquefied Biogas eller LBG, ett hållbart drivmedel för tunga fordon och fartyg samt industrin som ersättning för naturgas. Scandinavian Biogas ställer därmed om befintliga anläggningar till LBG-produktion samt etablerar nya produktionsanläggningar och vill ha med dig på resan.
Välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

I rollen som junior processingenjör ingår du i ett positivt och engagerat team som idag består av sex ingenjörer, med geografisk placering i Stockholm. Vi erbjuder dig en dynamisk och utvecklande roll i ett kompetensintensivt team. I våra två seniora ingenjörer får du ett gott mentorskap och du ges möjligheten att arbeta med modern teknik, innovation i en positiv och entreprenöriell anda. Förutom innovativ teknik, en stark gemenskap och en inkluderande arbetsmiljö erbjuds du en roll med goda utvecklingsmöjligheter. Scandinavian Biogas anställda omfattas av kollektivavtal.

Dina arbetsuppgifter

Du arbetar med projekt både i koncernens befintliga biogasanläggningar och för att bygga nya biogasanläggningar. Du kommer att delta i och även driva mindre projekt. Vid större och mer komplexa projekt arbetar du tillsammans med en senior processingenjör. På de befintliga anläggningarna arbetar du till exempel med processoptimering, felsökning och utbyggnadsprojekt. Vid etablering av nya biogasanläggningar arbetar du med konceptstudier, förprojektering samt i byggprojekt och driftsättning.
Du stöttar även andra funktioner i bolaget så som Growth, Substrate Sourcing och Sustainability.

Exempel på arbetsuppgifter är:
  • Processberäkningar, dimensioneringsberäkningar
  • Utvärdering av olika tekniker och leverantörer
  • Driftsättning av utrustning och processenheter
  • Framtagande av upphandlingsunderlag och automationsunderlag samt driftsinstruktioner
  • Processuppföljning
  • Provtagning och uppföljning av substrat, gas och biogödsel
Värt att veta

Som junior processingenjör på Scandinavian Biogas får du goda utvecklingsmöjligheter och stort stöd från de erfarna kollegorna. Du arbetar i ett team med ingenjörer med kompetens inom process, maskin, automation och el.
Du rapporterar till teknikchef och din placeringsort är Stockholm.
Resor med övernattningar till koncernens anläggningar i Sverige och Norge ingår i tjänsten.

Våra förväntningar

Vi söker dig som är civil- eller högskoleingenjör, eller har annan relevant bakgrund. Erfarenhet som ingenjör inom process, mekanik eller el och automation är meriterande. Det är också meriterande om du har erfarenhet inom biogas, olja, gas, vattenrening, process- och kemiindustri eller pappers- och massaindustri.
Du har möjligen drivit egna projekt eller har ett starkt intresse för att arbeta i projektform samt en vilja att lära sig det. Du driver ditt arbete självständigt men förstår vikten av att samarbeta för att nå uppsatta mål.
Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav. Körkort är ett krav.

Du trivs att arbeta "hands on", är handlingskraftig och problemlösningsorienterad samt har förmåga att hitta praktiska lösningar på problem. Du uppnår resultat med hög kvalitet genom att vara nyfiken, idérik och har en stark drivkraft.

Du är utåtriktad, iakttagande och tar gärna till dig av dina kollegors kunskaper och erfarenheter. Tillsammans bidrar ni till lösningar när det uppstår problem samtidigt som du kan ta kommando och agera när du arbetar med egna projekt och under eget ansvar.

Intresserad?

I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Mer info
Kontaktperson Dana Jennerström
Telefon 0721-81 27 44
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Kemi, Fysik & Biologi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av TNG Tech
Sista ansökningsdag 7 okt 2022 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

TNG Tech: Specialister på fördomsfri och vetenskaplig teknikrekrytering TNG Tech är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på vetenskaplig och fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar och vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus. Vi ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Vi rekryterar ingenjörer och tekniker eller hyr ut konsulter inom tre områden - Engineering, Production och Supply Chain Management. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: (länk till Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG Tech, är en del av TNG Group AB, och arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/tech-ingenjor-teknik Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Tech här: https://www.tng.se/tech