Business Controller till Scandinavian Biogas

Business Controller till Scandinavian Biogas

Scandinavian Biogas söker en Business controller med starkt intresse för affärsutveckling.

Vill du vara med och förändra energibranschen genom att bidra till en hållbar miljö? Har du ett starkt intresse för siffror och analyser och vill bli en del av en snabbväxande och framåtblickande organisation? Scandinavian Biogas är ett entreprenöriellt företag som är i stark tillväxt och behöver rekrytera en controller som fungerar som länken mellan verksamheten och ekonomifunktionen. Fokus ligger på ekonomisk uppföljning av stora och små energiprojekt. Välkommen med din ansökan!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Scandinavian Biogas är en av Nordens största privata producenter av biogas. Våra huvudsakliga produkter är biogas som används vid framställning av värme, drivmedel och biogödsel. Vårt fokus ligger på marknader i Norden och Sydkorea. Scandinavian Biogas ekonomiavdelning har en viktig och central roll i bolagets affärsutveckling. Som Business Controller får du därmed en verksamhetsnära roll där ditt arbete direkt bidrar till ekonomiska beslut och resultat. Här får du ett omväxlande jobb där du jobbar nära verksamheten med stor möjlighet till påverkan. Dessutom får du trevliga kollegor som har roligt på jobbet! Välkommen till en ansvarsfull verksamhet som drivs av att bidra till en snabbare omställning till fossilfritt, cirkulärt och hållbart samhälle.

Dina framtida arbetsuppgifter

Vi söker just nu en Business Controller och letar efter dig som vill komma till ett expansivt företag präglat av entreprenörsanda och stark tillväxt. Du kommer arbeta med utveckling och förvaltning av energiprojekt i form av finansiell modellering, rapportering och planering. Då verksamheten befinner sig i en expansiv fas kommer du bidra till att förbättra rutiner kring ditt eget arbete.

Huvudsakliga ansvarsområden:
  • Ta fram budget-, prognosunderlag, kostnadsuppföljningar och ekonomiska analyser, inkl. projektanalyser
  • Upprätta ekonomiska rapporter till ledning och styrelse
  • Utveckla och effektivisera processer och rutiner inom ekonomi- och verksamhetsstyrning
  • Utveckla rapportering och nyckeltal
  • Stöd till affärsområdeschefer, Projektutvecklare, Projektförvaltare samt ledningsgrupp och VD
Rollen innebär också

Du kommer att arbeta nära VD och CFO och vara ett viktigt stöd för hela verksamheten i ekonomiska frågor. Din placering är på vårt Huvudkontor som finns i fina, centralt belägna lokaler. Våra biogasanläggningar finns på flera platser runtom i Stockholm och du kommer få möjlighet till att besöka verksamheter på plats. I Linköping finns vårt analytiska laboratorium som du också kommer ha kontakt och samarbete med.
Tjänsten är på heltid med start snarast möjligt.

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har civilekonomexamen eller motsvarande, gärna med inriktning finansiering eller redovisning. Du har 3-5 års arbetslivserfarenhet som Business Controller varav ett par års erfarenhet av att jobba med projekt i en verksamhet i tillväxt. Vi ställer höga krav på engagemang och initiativförmåga - i gengäld får du stora utvecklingsmöjligheter och frihet att påverka rollen. Du brinner för att förbättra processer som bidrar till ökad lönsamhet. Som person har du ett utpräglat affärssinne, du är analytisk och noggrann. Du är en initiativtagande person med starkt driv och vill hela tiden utvecklas och ta ett ökat ansvar. Du är en lagspelare med starka kommunikativa färdigheter.
Du har goda IT kunskaper och behärskar MS Excel mycket väl. I övrigt har du mycket goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift.

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Mer info
Kontaktperson Dana Jennerström
Telefon 0721-81 27 44
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av TNG
Hemsida https://www.tng.se/
Sista ansökningsdag 4 nov 2020 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

TNG: Specialister på fördomsfri rekrytering och bemanning TNG är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar vilket innebär att du söker jobb mer rättvist och fördomsfritt, vilket bidrar till en hållbar arbetsmarknad. TNG ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG Tech, TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/lediga-jobb Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Vill du jobba som konsult via oss? https://www.tng.se/jobba-som-konsult Vår hemsida: https://www.tng.se/