Manager Data Platform and Engineering till Scandic Hotels

Manager Data Platform and Engineering till Scandic Hotels

Scandic Hotels står inför en spännande digitaliseringsresa där utveckling och innovation kommer att vara viktiga faktorer för oss för att uppnå konkurrensfördelar. Medan Scandic har en rik och djup erfarenhet av att bygga digitala lösningar för sina kunder, har vi precis börjat vår resa mot ett riktigt datastyrt företag. Scandic grundades 1963 och sedan dess har vi varit drivande av utvecklingen inom hotellbranschen. Vi är verksamma inom mellansegmentet under vårt branschledande varumärke. Scandic är Nordens största hotelloperatör med ett nätverk på cirka 280 hotell med 57 000 rum i sex länder. www.scandichotelsgroup.com

För att möjliggöra visionen har Scandic byggt upp ett nytt team på IT som heter Data Platform and Engineering. Just nu söker vi en person med passion för data. En ledare med dokumenterad erfarenhet av att leverera moderna dataplattformar och leda ett team av dataingenjörer / arkitekter framåt.

Om Tjänsten
I rollen som Manager för Data Platform and Engineering kommer du att leda och ansvara för ett team som består av ca 16 personer som arbetar med att bygga, utveckla och ständigt förbättra våra moderna dataplattformar. Dessa gör det möjligt att förse verksamheten med information och data för att löpande kunna utveckla och anpassa verksamheten efter våra kunders behov och önskemål. Den data som gruppen gör tillgänglig används inom såväl BI som CI. Genom att vara närvarande i gruppens arbete samt delaktig i olika forum inom verksamheten blir du ett naturligt tekniskt bollplank till ditt team som arbetar agilt. Genom att arbeta nära verksamheten och övriga intressenter inom IT är du delaktig i utformningen av vår företagsdatastrategi (med konkreta initiativ). Du kommer även att leda implementeringen av Scandics nya och moderna dataplattform som uppfyller dagens behov och som ska utvecklas för att möta framtida krav. I rollen har du budgetansvar samt ingår i vårt management team samt i vårt forum där förvaltningsstrukturen hanteras. Du har fullt personalansvar och ansvarar för såväl kompetensutveckling som rekrytering. Vidare arbetar du med att ta fram förvaltningsplaner för gruppens arbete samt är delaktig i hela IT:s utveckling genom bland annat ledningsgruppsarbete. Omvärldsbevakning samt att övervaka trender och utveckling i branschen är andra delar i ditt arbete.

Din kompetens och erfarenhet
Vi söker dig som har examen från universitet/högskola inom IT eller motsvarande dokumenterad arbetserfarenhet samt flerårig arbetserfarenhet inom området. Du har sannolikt startat din karriär som datatekniker eller dataanalytiker och har vuxit till att vara en leveransledare för dataplattformar och har en stark teknisk grund (Data Warehouse Architect, Big Data Architect, Tech Lead eller liknande).

Du har en gedigen förståelse för Big Data och plattformar och har vidare erfarenhet av
  • att ta fram kostnadseffektiva lösningar och ge verksamheten förslag om vad som konkret går att göra
  • att leda ett antal implementeringar av moderna dataplattformar användning av data för B2C-användare (t.ex. rekommendationsmotor, personalisering)
  • att leda/managera datatekniker / dataarkitekter
  • agilt arbete
  • att agera förvaltningsledare (SLA:er, incident- och problemhantering etc)
  • personal/budgetansvar
Personliga egenskaper
Som person är du inlyssnande och nyfiken. Du har förmågan att stå upp för dina åsikter, är tydlig och konkret i din kommunikation och är skicklig på att prioritera. Du har fokus på att driva arbetet framåt och är bra på att kommunicera med personer på olika nivåer i organisationen och även skapa förtroende och engagemang. Du är lugn och trygg i din kompetens, prestigelös och arbetar bra såväl i grupp som ensam.

I den här rekryteringen samarbetar vi med p4it Search and Recruitment och ifall du har frågor rörande tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Jen Scheffel,
0733 118798, jen.scheffel@p4it.se alternativt Louise Furugård, 0733 118726, louise.furugard@p4it.se.

Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, IT-Konsult
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 15 dec 2019 (2 dagar kvar)