Lösningsarkitekt till Scandic Hotels

Lösningsarkitekt till Scandic Hotels

Scandic Hotels står inför en spännande digitaliseringsresa. Utveckling och innovation kommer att vara viktiga nycklar för att uppnå konkurrensfördelar. Medan Scandic har en rik och djup erfarenhet av att bygga digitala lösningar för sina kunder, har vi precis börjat vår resa mot ett riktigt datastyrt företag. Scandic grundades 1963 och sedan dess har vi varit drivande av utvecklingen inom hotellbranschen. Vi är verksamma inom mellansegmentet under vårt branschledande varumärke, Scandic. Scandic är Nordens största hotelloperatör med ett nätverk på cirka 280 hotell med 57 000 rum i sex länder. www.scandichotelsgroup.com

Om Tjänsten
Som lösningsarkitekt hos Scandic Hotels kommer du att ingå i en arkitektur-gruppering som består av 3 personer som arbetar med arkitektur inom områdena informations-säkerhet, IT-säkerhet och lösningsarkitektur för standardsystem. I rollen kommer du att ha stor möjlighet att både påverka din roll, skapa struktur samt vara delaktig i ITs arbete med förflyttning mot affären. I rollen arbetar du med att utveckla, dokumentera och förvalta arkitekturen tillsammans med dina kollegor i arkitekturteamet. Du stöttar projekt i deras genomförande och säkerställer att utvecklingen sker i linje med strategier, målarkitektur och roadmap. Genom att visualisera och kommunicera affärsvärdet skapar du förståelse och säljer in dina lösningar till beslutsfattare.

För att kunna jobba proaktivt med arkitekturen omvärldsbevakar du nya tekniker och dess tillämpningar för att tillsammans med verksamheten hitta nya möjligheter med tekniken. Genom att jobba med livcykelhantering av våra system och plattformar säkerställer du att vi alltid ligger steget före.

Din kompetens och erfarenhet
Vi söker dig som har examen från universitet/högskola inom IT eller jämförbar erfarenhet. Du har flerårig erfarenhet av arbete i rollen som lösningsarkitekt eller systemarkitekt och vill vara med och forma Scandics arkitektur. Vidare har du erfarenhet av:
  • Att löpande utveckla, förbättra, ta fram lösningar samt granska olika tekniska lösningsförslag
  • Att delta i projekt (och vara kravställande)
  • Att delta i olika arkitekt/projektforum
  • Utveckling och arkitektur, gärna inom ERP
  • Informations och Processmodellering
  • Agila utvecklingsmetoder
  • Integrationer
Ifall du har erfarenhet av arbete från webb och/eller big data ser vi det som meriterande.

Personliga egenskaper
Som person är du en positiv och social person som trivs bra med att arbeta med andra. Du analytisk och strukturerad och har förmågan att sätta dig in i komplex teknisk arkitektur. Du har goda ledaregenskaper, är ansvarstagande, proaktiv, initiativtagande och driven i ditt arbete.

I den här rekryteringen samarbetar vi med p4it Search and Recruitment och ifall du har frågor rörande tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Jen Scheffel, 0733 118798, jen.scheffel@p4it.se alternativt Louise Furugård, 0733 118726, louise.furugard@p4it.se.

Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, IT-Arkitektur
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 20 okt 2019 (5 dagar kvar)