Senior el- och automationsingenjör

Senior el- och automationsingenjör

Världsledande miljöteknikföretaget Scanacon i Stockholm (Spånga) söker en senior El- och Automationsingenjör

Är du el- och automationsingenjör med erfarenhet från stål, - pappers eller annan processindustri? Trivs du med att arbeta med eget ansvar och i en dynamisk roll nära konstruktion och projektering? Just nu är Scanacon inne i en expansiv utvecklingsfas och söker därför en senior El- och automationsingenjör. Lösningarna Scanacon utvecklar ger deras kunder möjlighet att återvinna metaller som idag hamnar på deponi med de miljörisker som är kopplade till detta. I denna roll får du vara med och utveckla produktlösningar för kunder, som kan hjälpa dem att bli mer hållbara och minska belastningen på miljön.

Ditt anställningserbjudande

Scanacon är ett av världsledande miljöteknikföretag inom syrahantering i metallbearbetningsindustrin. Du kommer till ett litet företag som just nu befinner sig i en kraftig tillväxtfas samt har korta beslutsvägar och stark entreprenörsanda. Scanacon har egenutvecklad teknik inom GreenTech och en inhouse produktion där alla arbetar operativt samt gränsöverskridande. Scanacon arbetar med grön teknik och är ett företag som vill förändra den ohållbara situationen som jorden idag står inför. Scanacon är ett internationellt företag och i den här rollen blir du en viktig del i att minska deras kunders miljöpåverkan. Tillsammans bidrar alla till en mer hållbar global miljö.

Dina arbetsuppgifter

Som el- och automationsingenjör ansvarar du för el- och automationsutrustning som ingår i företagets leveransprojekt. Rollen är komplex och innebär konstruktion och dimensionering, inköp och uppföljning från leverantörer, inkl. planering och kostnadsuppföljning av ingående avsnitt.

Arbetsuppgifterna består bland annat av:
  • Ansvara för el- och automationsavsnitten i Scanacons leveransprojekt.
  • Ansvara för elkonstuktion i Auto CAD Electrical samt inköp av utrustning och tjänster från underleverantörer.
  • Ansvara för eldimensionering av komponenter och kablage.
  • Upprätta och sammanställa dokumentation till kund för el avsnitt.
  • Planera och upprätta tidplaner och kostnadsbudget samt uppföljning av dessa.
  • Ansvara för el- och automationsdelen i Scanacons offerter.
  • Ansvara och utveckla verksamhetens interna processer och verktyg inom el- och automation.
Värt att veta

Verksamhetens produkter riktar sig till kunder inom metalbearbetningsindustrin för vilken Scanacon erbjuder en stor bredd av produkter och tjänster. I Scanacons leveranser ingår styr- och processutrustning, PLC utrustning (Siemens - TIA portal), motordrifter, radargivare, tryckgivare, flödesmätare, ventilterminaler, frekvensstyrning, m.m., vilket gör att leveransprocesserna är komplexa och kräver erfarenhet av projektarbete samt nära samarbete med olika sakkunniga internt och externt.
Du ingår i ett team om två personer och rapporterar till Vice President Project & After Sales.
Resor i tjänsten förekommer, ca 20-30 dagar/år, merparten av resorna är över arbetsdagen.

Våra förväntningar

För att lyckas i rollen ser vi att du har gymnasial eller högskoleutbildning inom el- och automation samt fler års erfarenhet inom dessa områden. Du har gedigen erfarenhet inom eldimensionering och konstruktion i Auto CAD electrical och är van att arbeta i projektform. Vi ser gärna att du har också god erfarenhet från konstruktion av processtyrning och automation. Erfarenhet av Siemens PLC system är starkt meriterande.

Scanacon präglas av ett starkt entreprenörskap, högt tempo och stark tillväxt. Därför söker vi dig som har förmågan att arbeta och trivs i en dynamisk miljö som sätter högt värde på stark egen drivkraft och förmågan att arbeta självständigt och resultatorienterat. Vi bjuder in till konstruktiva diskussioner och välkomnar idéer och förslag. Vidare är det viktigt att kunna jobba på ett strukturerat sätt med en stark prägel av ordning och reda.

Intresserad?

I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Mer info
Kontaktperson Dana Jennerström
Telefon 0721-81 27 44
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Elektronik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av TNG Tech
Sista ansökningsdag 7 juli 2022 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

TNG Tech: Specialister på fördomsfri och vetenskaplig teknikrekrytering TNG Tech är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på vetenskaplig och fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar och vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus. Vi ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Vi rekryterar ingenjörer och tekniker eller hyr ut konsulter inom tre områden - Engineering, Production och Supply Chain Management. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: (länk till Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG Tech, är en del av TNG Group AB, och arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/tech-ingenjor-teknik Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Tech här: https://www.tng.se/tech