Koncernredovisningsekonom till Sandvik Materials Technology

Koncernredovisningsekonom till Sandvik Materials Technology

Är du en junior revisor som är sugen på att utvecklas inom koncernredovisning på ett stort svenskt bolag med dotterbolag över hela världen? Eller är du en Redovisningsekonom idag och vill utvecklas vidare inom koncernredovisning? Vi på Sandvik Materials Technology (SMT) är på en spännande resa där planen är att bli ett eget börsnoterat bolag. Noteringen planeras att göras på Nasdaq Stockholm den 31 augusti 2022.

Vi har byggt upp en koncernredovisningsfunktion som idag består av en Senior Koncernredovisningsekonom, en Consolidation Tool Manager och en Koncernredovisningschef och vill nu förstärka med en junior Koncernredovisningsekonom. Din arbetsplats kommer att vara Sandvik Materials Technologys nya kontor i Stockholm City, alternativt placering på vårt huvudkontor i Sandviken och du rapporterar till Head of Group Accounting.

Vårt team ansvarar för konsolidering, bokslut, årsredovisning samt intern och extern rapportering enligt IFRS. Totalt konsolideras cirka 80 inrapporterande enheter (i ca 30 länder). Vi driver också flera förändringsprojekt och har mycket kontakt med dotterbolagen. Tjänsten som Koncernredovisningsekonom kommer att vara bred och omväxlande och du kommer att få växa in i rollen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Ingå i koncernredovisningsteamet med ansvar för vissa delar i bokslutsprocessen såsom analys och kvalitetssäkring av data samt journalbokningar
  • Delta i framtagande av interimsrapporter och årsredovisning
  • Delta i utvecklande och underhåll av rapporter i koncernkonsolideringssystemet
  • Delta i och/eller driva utvecklingsprojekt inom kompetensområdet
Kvalifikationer och erfarenhet:

Till rollen som Koncernredovisningsekonom söker vi dig med en akademisk examen i ekonomi eller liknande. I övrigt ser vi gärna att du har 1-3 års erfarenhet som revisor hos någon av Big4-företagen alternativt ett par års erfarenhet från en större koncernredovisningsfunktion på noterat bolag eller relevant erfarenhet som Redovisningsekonom. Eftersom SMT har dotterbolag världen över måste kommunikationsförmågan på engelska vara utmärkt, både muntligt och skriftligt. Även svenska är ett krav.

Personliga egenskaper:

För att trivas i rollen tror vi att du har tycker om att samarbeta och drivs av att utvecklas i en föränderlig miljö.

Rätt person tar ansvar för sina frågor och driver sitt eget arbete vidare. Hos SMT är det högt i tak och organisationen beskrivs som platt, här är vi prestigelösa och lösningsorienterade. Vi ser också gärna att du är analytisk och har ett redovisnings-och systemintresse, då kommer du att ha goda utvecklingsmöjligheter. Rollen kräver även att man kan hantera många kontaktytor och att man har en god kommunikativ förmåga. Välkommen till vårt trevliga gäng.

Placeringsort: Stockholm eller Sandviken

Om Sandvik Materials Technology:

Sandvik Materials Technology är ett affärsområde inom Sandvik-koncernen och en världsledande tillverkare av högt förädlade produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar samt produkter för industriell värmning. Spetskompetensen bygger på en integrerad produktionsplattform samt industriledande metallurgi och FoU-verksamhet. Omsättningen 2021 var drygt 13,4 miljarder SEK och antalet anställda omkring 5 500.

Union Contacts:

Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, +46 70 651 73 81

Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, +46 70 314 24 43

Mikael Larsson, Unionen, +46 70 307 30 48

I denna rekryteringsprocess samarbetar Sandvik med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Annika Vermunt på 070-166 08 31 eller Magnus Åberg på 070-981 77 51. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna
Välkommen med din ansökan!

Sökord: Koncernredovisningsekonom, Koncernredovisning, Ekonom, Group Accounting
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)