Business Controller till Samhall, Stockholm

Business Controller till Samhall, Stockholm

Vill du som Business Controller göra skillnad tillsammans med Sveriges viktigaste företag? Söker du en verksamhetsnära roll där du får arbeta med komplexa ekonomistyrningsfrågor i ett kund- och medarbetarfokuserat företag?

Som Business Controller på Samhall ansvarar du för att göra det svåra enkelt. På Samhall utmanas vi dagligen i att göra balanserade avvägningar mellan medarbetarnytta, kundnytta och samhällsnytta, och i din roll som Business Controller spelar du en nyckelroll i att lotsa verksamheten rätt i dessa frågeställningar. Rollen är omväxlande och spännande med inslag av såväl strategiskt som operativt arbete. Marknadsområde Mälardalen består av fem distrikt och sträcker sig mellan Uppsala-Nyköping och Stockholm-Västerås. Primär placeringsort är på kontoret i Globen, men det finns även möjligheter till placering på något av våra kontor i marknadsområdet. Som controller är du direkt underställd marknadsområdets drift- och controllerchef.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Business Controller:
  • Vara en partner och stödja verksamheten genom att utbilda, göra lönsamhetsuppföljningar och proaktivt föreslå förbättringsåtgärder
  • Ta fram analyser, nyckeltal och beslutsunderlag för verksamhetsansvariga
  • Ekonomisk styrning, löpande uppföljning och kontroll av intäkter och kostnader
  • Arbeta med budget och prognosarbete
  • Delta i/driva projekt inom ekonomisk styrning och controlling i marknadsområdet samt i Samhalls nationella nätverk för controlling.
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande. Du har minst 2 års erfarenhet från controllerarbete i en verksamhetsnära roll. Vidare har du erfarenhet från analys-, budget- och prognosarbete. Du har hög IT-mognad och vill vara med och utveckla/effektivisera rutiner och arbetssätt. Erfarenhet av att bearbeta och sammanställa data i Excel är en förutsättning, så goda Excel-kunskaper behövs i denna roll.

Personliga egenskaper

I denna rekrytering kommer stor vikt läggas vid din personlighet och inställning. Som person är du uppmärksam, pålitlig och engagerad. Du är strukturerad och din analytiska förmåga möjliggör att se verksamheten ur ett helhetsperspektiv där ditt synsätt är utvecklingsinriktat. Med din pedagogiska ådra har du även en förmåga att förklara ekonomiska termer för icke-ekonomer. Du är strukturerad och arbetar gärna i team och kan då vara initiativtagande, men trivs även med att arbeta självständigt. Du har även ett serviceinriktat förhållningssätt till övriga organisationen.

Vad erbjuder Samhall dig?

På Sveriges viktigaste företag är du med och gör skillnad för många då Samhall dagligen arbetar med att bryta utanförskap, stärka självkänslan hos våra medarbetare och bidra till en ökad mångfald i arbetslivet där alla ses som en tillgång på arbetsmarknaden. Genom att utveckla sin arbetsförmåga i våra kunduppdrag kan personer med funktionsnedsättning öka sina möjligheter till arbete på den reguljära arbetsmarknaden. I detta viktiga företag finns möjlighet att växa och utvecklas för en driven och utvecklingssugen person. Företaget erbjuder även flexibilitet i rollen, en timme i veckan för friskvård och istället för kläm- och halvdagar har man ett antal timmar att använda när man väljer det.

Placeringsort: Stockholm

Om Samhall

Samhall är Sveriges viktigaste serviceleverantör. Vi erbjuder tjänster med leveransgaranti inom allt från städ, tvätt och fastighetsskötsel till logistik, tillverkning, handel och omsorg. Vi är rikstäckande med dryga 25 000 anställda på cirka 200 orter och omsätter över åtta miljarder per år. Genom våra kunduppdrag utvecklar vi personer med funktionsnedsättning och vi lyckas så bra för att vi är bäst på att matcha rätt person till rätt arbete. Det ger en kombination av kundnytta, medarbetarnytta och samhällsnytta som inget annat företag kan leverera. Läs gärna mer på www.samhall.se

I denna rekryteringsprocess samarbetar Samhall med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Ulrika Sjöqvist på 070-166 08 60 eller Martin Nyström, 070-166 08 11. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)