Strategisk inköpare till Weber Saint-Gobain

Strategisk inköpare till Weber Saint-Gobain

Om kunden
Är du intresserad av att jobba med strategiskt inköp i en spännande och utmanande bransch?

Weber/Saint-Gobain rekryterar nu en strategisk inköpare där du erbjuds en unik möjlighet att påverka inköpsarbetet från grunden. Tjänsten är på heltid och tillsvidare med placering på Huvudkontoret i Sollentuna. Tjänsten beräknas starta under hösten och du kommer att tillhöra weber som är en del av koncernen Saint-Gobain.

För dig som är en erfaren inköpare, produktionstekniskt intresserad och en relationsbyggare ut i fingerspetsarna kommer jobbet passa perfekt.

Urval och intervjuer sker löpande, välkommen med din ansökan redan idag!

Saint-Gobain är en världsledande aktör inom samhällsbyggnad, utvecklar, tillverkar och marknadsför byggmaterial med hög prestanda, innovativa lösningar på utmaningar som tillväxt, energieffektivitet och miljöskydd. Saint-Gobain Sweden AB är företaget bakom varumärkena Dalapro, Gyproc, ISOVER och Weber.

Weber utvecklar, tillverkar och marknadsför produkter och system för bygg och anläggning inom områdena mur och puts, golvavjämning, betong, plattsättning/tätskikt samt Leca lättklinkerblock, -husgrunder och -element.

Weber har en marknadsledande ställning inom mineralbaserade byggprodukter på den svenska marknaden. Företaget ingår i den franska Saint-Gobain-koncernen. I Sverige bidrar knappt 280 anställda till en omsättning på 1,3 miljarder SEK.

Arbetsbeskrivning
Hos Saint Gobain får du möjlighet att vara med på en förändringsresa, där ni tillsammans ska utveckla inköpsverksamheten i grunden och bygga en modern och kategoristyrd inköpsenhet. Ett spännande arbete som redan påbörjats men som kommer löpa som en röd tråd under dom kommande åren. Stort fokus kommer att ligga på förändring och utveckling, där du kommer få axla en central roll med stor möjlighet att påverka det strategiska arbetet.

Din utmaning som strategisk inköpare är att utveckla relationen med såväl nya som befintliga leverantörer samt att knyta kontakter internt och arbeta upp ett kontaktnät och kategoriteam. Du har ansvaret för att förhandla och leda arbetet för olika typer av produkt- och servicekategorier gentemot dina produktionsanläggningar som är belägna i Riksten, Vingåker, Sala, Göteborg samt Kvidinge. Detta kommer att innebära sporadiskt resande i tjänsten.

Vidare kommer du att genomföra marknadsanalyser, leverantörsanalyser och riskanalyser för att kontinuerligt skaffa dig en god kunskap om marknadens utveckling i relation till verksamhetens behov. Ditt arbete sker i nära samarbete med projektledare, produktions- och underhållsavdelningen samt produktansvariga. Du förhandlar och upprättar avtal, du genomför leverantörsbedömningar och utvärderar dessa i linje med företagets policy. Du samarbetar med andra inköpare inom koncernen och koordinerar för att uppnå maximala synergieffekter. I rollen som strategisk inköpare rapporterar du direkt till inköpsdirektören för Saint-Gobain Sweden.

Erfarenhet
För att lyckas i den här tjänsten så tror vi att du som söker har en relevant eftergymnasial utbildning, så som Civilekonom eller Civilingenjör. Du har även hunnit skaffa dig några års erfarenhet av kvalificerat inköpsarbete, gärna från en process/produktions-industri. Du är en van förhandlare som med lätthet upprättar kontrakt eller kategoristrategier tillsammans med produkt och teknikansvariga på plats.

Erfarenhet av att jobba i SAP är mycket meriterande.

Personliga kvalifikationer
Vi söker dig som är en flexibel teambuilder och som ständigt strävar efter affärsmässighet och värdeskapande. Vi uppskattar egenskaper som förändringsbenägen, drivande, strukturerad, tålmodig och självgående. Vidare så är du en prestigelös person som kan engagera och kommunicera på alla nivåer.

Lön och anställningsvillkor
Heltid och tillsvidare med en inledande provanställning.

Ansökan
Urval och intervjuer sker löpande, välkommen med din ansökan redan idag!
Mer info
Kontaktperson Linus Lindersjö
Telefon 0708-398731
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av P&P Professional AB
Sista ansökningsdag 25 okt 2020 (3 dagar kvar)