Nu söker vi en Executive Assistant till Sweco AB

Nu söker vi en Executive Assistant till Sweco AB

Ditt uppdrag
I din roll på Sweco AB kommer du att stötta koncernens chefsjurist (General Counsel) som är en del av ledningsgruppen för koncernen och du kommer att ingå i chefsjuristens stab, Group Legal. Staben består, utöver chefsjuristen själv samt denne roll, av fyra bolagsjurister och två compliance officers. Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som ingår i rollen:

* Styrelsearbete
Rollen är delaktig i att tillsammans med koncernchef, finansdirektör och chefsjurist förbereda styrelsemöten, ta fram styrelseagenda, samla in och uppdatera material inför styrelse- och kommittémöten, samt utskick av material.

* Swecos årsstämma
Projektleda uppgifter som Group Legal har inför och på Swecos årsstämma.

* Bolagsrättsliga frågor
Bolagsrättsliga ärenden som bland annat registreringar och anmälningar. Sweco är ett börsnoterat bolag och har skyldighet att föra ett insiderregister samt loggbok. Upprätthållande av ett register för ändringar gällande styrelseledamöter och ledningsgruppledamöter i Sweco, samt hantera loggbok.


* Övrigt
Olika ärenden som planering och koordinering av kvartalsvisa möten med chefsjuristen och Heads of Legal i Swecos affärsområden, sedvanligt EA-arbete för chefsjuristen (bokning av möten och resor etc) samt även koncernsigneringar.

Din bakgrund
Vi söker dig som har minst tre års erfarenhet från en roll som Executive Assistant, Paralegal eller från någon annan typ av juridisk administration. Har du en akademisk examen så är det ett plus men inget krav. Då Sweco AB är internationellt förväntas du kommunicera obehindrat på engelska och svenska i såväl tal som skrift.

Som person är du självgående och besitter en egen drivkraft att få saker gjorda. Du är flexibel, serviceinriktad och proaktiv. Med tanke på arbetsuppgifternas komplexitet så är du ordningsam, strukturerad, har ett öga för detaljer och självklart även en hög integritet.

Om Sweco AB
Vill du ha ett jobb som gör skillnad? Då är du välkommen till Sweco AB. Den framtid som kan kännas avlägsen i resten av samhället är i högsta grad närvarande hos oss. Att ligga steget före är vårt jobb. Resultatet - allt ifrån rent vatten och varma hus till effektiva kommunikationer och moderna sjukhus - blir verklighet för de flesta andra först i framtiden. Vi sätter ribban högt, men ser också till att du får förutsättningar att nå dit och mer därtill.

Sweco AB planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 17500 medarbetare i Europa, varav 5 700 i Sverige, kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco AB är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 21 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

Om du vill veta mer
Tjänsten är en tillsvidaretjänst med start efter sommaren och kontoret ligger på Gjörwellsgatan 22. I den här rekryteringen samarbetar Sweco AB med the Pace. Har du frågor om tjänsten eller undrar hur processen ser ut framöver är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Christina Stenbeck på christina.stenbeck@thepace.se

Vi går igenom ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Vi tar tyvärr inte emot ansökningarna via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på www.thepace.se och du får då svara på tre korta frågor. Om du går vidare i processen därefter kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Assistent
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av The Pace
Sista ansökningsdag 5 juni 2022 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

The Pace är ett affärsområde inom Wise Professionals som är specialister på rekrytering och konsultuthyrning inom administration. Vi tillsätter bland annat roller som VD- och Ledningsassistent, Executive Assistant, Administrativ chef, Office Manager, Receptionschef, Kundtjänstchef, Projektkoordinator, Administratör, Facility Manager, Facility Co-ordinator och Sälj-, Inköp-, Jurist- och Kontorsassistent samt receptions- och kundservicemedarbetare. Här finns även ett stort nätverk av exekutiva assistenter som du också kan anlita virtuellt.