Redovisningsansvarig

Redovisningsansvarig

Swarco söker en erfaren och ansvarstagande Redovisningsansvarig till huvudkontoret i Skogås!

Som Redovisningsansvarig på SWARCO har du ett övergripande redovisningsansvar och fungerar som handledare för både kund-och leverantörsreskontran i redovisningsfrågor. Du ingår i Finance &
Administration teamet som idag består av 6 medarbetare och du rapporterar till bolagets Ekonomichef.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Löpande bokföring, avstämningar samt ansvar för månads-, kvartals- och årsbokslut i enlighet med IFRS
  • IC avstämningar
  • Delaktig i framtagandet av bolagets årsredovisning i enlighet med K3
  • Skattefrågor och deklarationer
  • Fördelning av OH kostnader
  • Resultatuppföljning och kostnadskontroll
  • Delaktig i budget-och prognosprocessen
  • Agerar kontaktperson mot bank och myndigheter
  • Deltar i utveckling av processer och rutiner inom ekonomi
Vem är du?

För att trivas i rollen krävs att du är noggrann och ansvarstagande och lösningsorienterad. Du trivs i roller med stor variation och har förmåga att hantera parallella projekt. Din prestigelösa inställning till arbetet gör att du har förmågan att vara både lagledare och lagspelare och du har lätt för att skapa och underhålla relationer. Du är trygg i din arbetsroll där du har ett strukturerat, effektivt och analytiskt arbetssätt. Du trivs med förändring och gillar att tillsammans med dina kollegor hitta nya utvecklingsmöjligheter i det dagliga arbetet. Du har ett intresse för affärssystem och bidrar gärna till att automatisera redovisningsprocesser. Vi ser att du har eftergymnasial utbildning inom Företagsekonomi eller motsvarande samt har erfarenhet från liknande
arbete.

Vidare ser vi att du har mycket goda kunskaper i Excel. Erfarenhet av SAP och SAP BI är meriterande. Tjänsten kräver mycket goda kunskaper i svenska och engelska såväl i tal som i skrift.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Varför ska du välja SWARCO?

Det handlar om människorna!

Du kommer att arbeta i en stimulerande, välkomnande, dynamiskt och flexibel arbetsmiljö, omgiven av kollegor som inspirerar dig att alltid göra ditt bästa. Bolaget präglas av entreprenörsanda med stort fokus att skapa de bästa lösningarna för både medarbetare, kunder och samarbetspartner, något som vi är mycket stolta över.

Tjänsten är på heltid och placerad på vårt huvudkontor i Skogås, Stockholm.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Testhuset. Har du några frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Bengt Libäck på 070 594 72 77 eller Åse Granfeldt på 070 220 62 60. Välkommen med din ansökan snarast då vi arbetar med ett löpande urval.
Mer info
Kontaktperson Åse Granfeldt
Telefon 070 220 62 60
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.testhuset.com
Sista ansökningsdag 31 okt 2019 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SWARCO är ett växande internationellt företag som erbjuder ett brett utbud av produkter, tjänster och lösningar inom trafikstyrning, signalering, parkering, vägmarkering och kollektivtrafik. Vårt fokus är att underlätta samhällets ökade behov av mobilitet genom att säkerställa ett bättre trafikflöde informera och vägleda resenärer med innovativa produkter och tjänster. Vår mission är att hjälpa våra kunder att hantera och förbättra mobiliteten och öka trafiksäkerheten. Våra lösningar är miljövänliga, av god kvalitet och ger ett hållbart resultat
till våra intressenter.

SWARCO Sverige har idag 140 medarbetare och omsätter ca 400 MSEK.

Tillsammans med våra nordiska kollegor i Norge, Danmark och Finland utgör en mycket kompetent och stark organisation och är del av SWARCO Europe's Traffic Management Division med fokus på den nordiska marknaden.

Organisationens huvudfokus ligger på försäljning, projekt och servicetjänster för väg-, kollektivtrafik och parkering med stor vikt på närhet till marknaden och kundens behov. SWARCO Sverige har huvudkontor i Stockholm samt avdelningskontor i Göteborg, Karlstad och Malmö.