SVT söker IT-säkerhetsspecialist i Stockholm

SVT söker IT-säkerhetsspecialist i Stockholm

Tillsammans med ditt närmsta team får du här möjligheten att ansvara för IT-säkerhet hos hela SVT!

Hos SVT välkomnas du till en prestigelös organisation där du får vara med och bidra på flera sätt! Du blir del av ett litet autonomt team som arbetar krossfunktionellt över hela SVT, dedikerat inom området IT-säkerhet. För teamet, som är relativt nyetablerat, är det viktigt med personlig utveckling och innovation. De arbetar i nära samarbete tillsammans för att både lära och läras av varandra. Allt detta i kombination med stora möjligheter att påverka och utvecklas i din roll, får du hos oss på SVT!

Vi erbjuder dig

I rollen erbjuds du en varierande och händelserik vardag samtidigt som du arbetar inom ett högprioriterat område hos ett av Sveriges mest kända varumärken. Vidare erbjuds du även att:
  • Vara med i början av teamets etablering, påverka grupperingen och utformningen av rollen samtidigt som du fördjupar dina kunskaper inom IT-säkerhetshetsområdet
  • Arbeta hos en trygg och unik arbetsgivare med ett meningsfullt Public Service-uppdrag
DET HÄR GÖR DU HOS OSS

I rollen som IT-säkerhetsspecialist arbetar du i nära samarbete med teamet och fokuserar på att säkerställa att SVT på ett säkert sätt upprätthåller och vidareutvecklar sin IT-miljö. Här arbetar ni med de tekniska skydden av information och stöttar verksamheten i pågående förändringsinitiativ. Tillsammans fokuserar ni på kravställning, utformning och implementering av säkerhetsåtgärder. Därtill arbetar ni även med att granska och följa upp IT-säkerheten inom SVT:s olika IT-relaterade tjänster.

I rollen ingår det även att:
  • Arbeta med cybersäkerhet och tekniska lösningar för att säkra upp information och tjänster
  • Omvärldsbevaka och analysera tekniker såväl som eventuella hot
  • Penetrationstesta, kodgranska och incidenthantering
  • Integrera säkerhetsaspekter i hela livscykeln för hantering och utveckling av IT-system
DITT TEAM OCH ARBETSPLATS

Du blir del av ett nytt team som arbetar självgående och brett över hela SVT:s organisation. Teamet utvecklas snabbt och består av personer som tillsammans har bred och djup kompetens inom IT-säkerhetsområdet. Då teamet är nyskapat kommer du in i en spännande tid för att vara med att bidra till kulturen inom gruppen samtidigt som teamet är på väg att växa. Teamet arbetar idag agilt i scrum-liknande metodik och sätter tillsammans prioriteringarna. Arbetet sker delvis på distans, och när du väl är på kontoret arbetar du från SVT-huset på Gärdet i Stockholm.

Mer om dig

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta i en liknande roll inom IT-säkerhet och besitter en djup teknisk förståelse. Personlighetsmässigt trivs du att ta ansvar för dina arbetsuppgifter och säkerställer att de slutförs i tid och med hög kvalité. Du är van att möta olika typer av problem och arbetar för att identifiera olika typer av lösningar. Vidare trivs du att arbeta i nära samarbete tillsammans med andra samtidigt som är van att se saker ur ett bredare perspektiv och fokusera på helheten. För att lyckas i rollen är det en förutsättning att du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska. Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

Så här får vi kontakt

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!
Mer info
Kontaktperson Emil Lindberg
Telefon 0737450436
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Teknik & Ingenjör, Ingenjör, IT-Kvalitetssäkring & Säkerhet
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Ada Digital
Sista ansökningsdag 31 aug 2022 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SVT är ett public service-företag vars uppdrag vilar på en demokratisk idé. Vårt mål är att erbjuda ett utbud som engagerar, underhåller och berikar - för alla åldrar och intressen. Under vårt tak finns över 120 olika yrkesroller och vi har hela kedjan från idé till produktion och distribution. Vår verksamhet bedrivs självständigt och oberoende i förhållande till politiska, kommersiella och andra intressen i samhället. Vi finansieras genom en public service-avgift som samlas in via skattsedeln. Det är alltså du och alla andra som är de verkliga ägarna. Vi vill bidra till ett Sverige där alla är mer nyfikna och insatta. Det kräver att vi ger medarbetarna rätt förutsättningar att kunna lyckas. SVT ska vara en arbetsplats där var och en får chansen att utvecklas, hitta gemenskap och trivas. Vi är övertygade om att en bredd av erfarenheter, kunskaper och bakgrunder hos våra medarbetare är en förutsättning för att vi ska uppfylla vårt uppdrag att vara till för alla i Sverige. Som anställd har du rätt till tjänstepension, fri sjukvård, friskvårdsbidrag och kollektivavtalade förmåner vid föräldraledighet. Och framförallt blir du en del av något större - vårt viktiga uppdrag.