SVT i Stockholm söker Cloud Platform Engineer

SVT i Stockholm söker Cloud Platform Engineer

Vill du arbeta med den plattform som SVT baserar hela sin onlineverksamhet på? SVT söker en Cloud Platform Engineer till Stockholm

SVT är i dagsläget inne i en digital förflyttning där fler och fler tjänster byggs med webben i fokus. För att fortsätta kunna garantera och säkerställa en robust och stabil plattform behöver teamet Platform Experience stärka upp med ytterligare en stjärna! Här blir du del av ett team som äger, utvecklar och driftar tjänster som möjliggör att SVTs digitala utvecklingsavdelning kan arbeta på ett effektivt sätt! Tillsammans med teamet säkerställer ni att SVT Nyheter, SVT Play, DUO och Barnkanalen når ut till Sveriges befolkning.

Vi erbjuder dig

Hos oss på SVT arbetar du på ett av Sveriges mest kända varumärke med en varierande och händelserik vardag. Utöver det så erbjuds du:
  • Arbeta i nära samarbeta tillsammans med ett team som präglas av en stark gemenskap. Teamet arbetar ofta med parprogrammering och besitter en gedigen kunskap och erfarenhet.
  • Stora möjligheter att utvecklas i rollen samtidigt som du får chansen att lära dig nya spännande tekniker i framkant
  • Sist men inte minst; hos SVT får du en trygg och unik arbetsgivare med ett meningsfullt Public Service-uppdrag och högt engagemang bland sina anställda
DET HÄR GÖR DU HOS OSS

Du kommer att arbeta i nära samarbete tillsammans med ditt team och fokusera på att de produkter och funktioner som utvecklingsteamen efterfrågar. Ni bygger, designar och underhåller systemen och ansvarar för hela plattformen - från hårdvara upp till slutanvändaren. SVTs plattformar finns både i egna datahallar och i molnet. I ditt närmsta team arbetar ni agilt och lägger stort fokus på automatisering och provisionering. Som en del av Platform Experience (PX) kommer ditt arbete bl a innebära att utveckla vår hosting plattform baserad på Kubernetes och Ubuntu. Vi baserar i första hand våra tjänster på Open Source projekt och använder de verktyg som passar bäst för ändamålet. Exempelvis serverless teknik (Knative), service meshes (Linkerd), datastores (PostgreSQL, ElasticSearch, Redis, Kafka och MariaDB), distribuerade datalagringssystem (Ceph och Minio) och monitorering (Grafana, Graphite, Prometheus och Kibana).

Ditt team och arbetsplats

Du kommer att tillhöra teamet Platform Experience (PX) som i sin tur tillhör avdelningen Digital Transformation på SVT. Själva teamet består idag utav sex personer, där samtliga arbetar med cloud-utveckling och tre är produktägare. Teamet arbetar i nära samarbete med varandra och innehar en gedigen kompetens. Här får du stora möjligheter att både läras och lära. Hos oss är det viktigt att du har kul på jobbet och vi strävar efter att alla ska trivs och må bra! PX jobbar kontorstid men har ett roterande schema med beredskap utanför kontorstid. Idag arbetar vi remote på heltid, men när vi väl är inne så sitter vi i SVT-huset på Gärdet i Stockholm.

Mer om dig

Vi tror att du gillar att arbeta i en lättrörlig verksamhet, där det går fort från ord till handling, då vår verksamhet är växande och dynamisk med högt tempo. Vi letar efter dig som brinner för både programmering och drift av Linux-system och med en nyfikenhet på hur man utför det bättre. Vi ser gärna att du är intresserad av att jobba nära utvecklingsteamen för att förstå deras behov. Vi tillämpar frihet under ansvar så du är pragmatisk och ansvarstagande. Vi gillar människor som är ödmjuka, kreativa, ifrågasättande och hjälpsamma. Teknikmässigt ser vi att du har goda programmeringskunskaper inom Golang eller Python. Du har dessutom kunskap inom Linux och OCI Containers. Slutligen har du även mycket goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och i skrift. Är du dessutom van att orkestrera hybrida miljöer med on-prem och publika cloud, helst med containrar ses det som meriterande.

Så här får vi kontakt

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!
Mer info
Kontaktperson Emil Lindberg
Telefon 0737450436
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Ada Digital
Sista ansökningsdag 13 juli 2022 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SVT är ett public service-företag vars uppdrag vilar på en demokratisk idé. Vårt mål är att erbjuda ett utbud som engagerar, underhåller och berikar - för alla åldrar och intressen. Under vårt tak finns över 120 olika yrkesroller och vi har hela kedjan från idé till produktion och distribution. Vår verksamhet bedrivs självständigt och oberoende i förhållande till politiska, kommersiella och andra intressen i samhället. Vi finansieras genom en public service-avgift som samlas in via skattsedeln. Det är alltså du och alla andra som är de verkliga ägarna. Vi vill bidra till ett Sverige där alla är mer nyfikna och insatta. Det kräver att vi ger medarbetarna rätt förutsättningar att kunna lyckas. SVT ska vara en arbetsplats där var och en får chansen att utvecklas, hitta gemenskap och trivas. Vi är övertygade om att en bredd av erfarenheter, kunskaper och bakgrunder hos våra medarbetare är en förutsättning för att vi ska uppfylla vårt uppdrag att vara till för alla i Sverige. Som anställd har du rätt till tjänstepension, fri sjukvård, friskvårdsbidrag och kollektivavtalade förmåner vid föräldraledighet. Och framförallt blir du en del av något större - vårt viktiga uppdrag.