Backendutvecklare till SVT i Stockholm

Backendutvecklare till SVT i Stockholm

Som backendutvecklare hos SVT i Stockholm är du delaktig i att säkerställa så att SVT:s utbud alltid är tillgängligt!

SVT Play har under en vecka nästan 50 % av Sveriges befolkning som besökare. Att säkerställa så att tjänsterna och utbudet finns tillgängligt och att nertid minimeras är av högsta vikt. Teamet TOC Plattform, vars uppgift är att säkerställa just detta, söker nu en backendutvecklare. Här får du möjlighet att vara med på en ny, spännande satsning. Då teamet är relativt nyskapat får du chansen att bidra till gruppens kultur samtidigt som teamet är på väg att växa. Här blir du involverad i att bygga SVT:s övervakningsplattform, där teamet jobbar både användardrivet och utforskande genom att ta fram, testa och utvärdera olika tekniska lösningar som underlättar för övervakningen av SVT:s kritiska tjänster.

Vi erbjuder dig

Hos SVT får du en varierande och händelserik vardag samtidigt som du arbetar på ett av Sveriges mest kända varumärken. Här får du möjlighet att arbeta i en datadriven kultur som ständigt lär av varandra.

Hos oss på SVT får du:
  • Bli en del av ett autonomt och agilt team där du får stora möjligheter att påverka teknikval och teamets inriktning
  • Arbeta i nära samarbete tillsammans med teamet som präglas av en stark gemenskap. Teamet arbetar ofta med parprogrammering och jobbar med moderna ramverk och tekniker
  • Innovera och testa ny teknik och nya lösningar på våra regelbundna återkommande hackarfredagar och tekniksprintar!
  • Sist men inte minst; hos SVT får du en trygg och unik arbetsgivare med ett meningsfullt Public Service-uppdrag och högt engagemang bland sina anställda
Det här gör du hos oss

I rollen som backendutvecklare blir du en del av ett team som utvecklar system för monitorering av SVT:s onlinetjänster. Du kommer arbeta tätt mot SVT:s Technical Operations Center där övervakning och incidenthantering sker. Du kommer även att arbeta mot utvecklingsteamen på SVT för att tillgodese deras behov av monitorering.

I rollen kommer du bland annat:
  • Utveckla system som gör det enkelt för andra utvecklingsteam på SVT att övervaka sina tjänster
  • Utveckla system och applikationer som ger SVTs Technical Operations Center en bild av hur kritiska tjänster mår, samt underlättar vid incidenter
  • Integrera mot tredjepartssystem för övervakning
  • Utforska och utvärdera behov tillsammans med våra användare
Ditt team och arbetsplats

Här blir du del av teamet TOC Plattform. Idag är vi ett mindre team som jobbar i nära samarbete med varandra. Teamet har stort fokus på användardrivet och att experimentera både arbetssätt och tekniker. Här uppmuntras du att vara kreativ och dela med dig av dina idéer och förslag. Hos är det viktigt att du har kul på jobbet och vi strävar efter att alla ska trivas och må bra! Vi jobbar delvis remote. När vi väl är på plats så sitter vi centralt i SVT-huset på Gärdet i Stockholm.

Mer om dig

I den här tjänsten söker vi dig som kan utmana oss med nya perspektiv! Teknikmässigt har du tidigare erfarenhet av backendutveckling, antingen i Java eller Kotlin. Personlighetsmässigt trivs du att samarbeta tillsammans med andra. Du har lätt för att anpassa dig utefter förändringar, samtidigt som du gärna bidrar med egna tankar och initiativ. Därtill så trivs du i en roll där du får utvecklas. Slutligen har du även mycket goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift.

Så här får vi kontakt

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!
Mer info
Kontaktperson Emil Lindberg
Telefon 0737450436
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, IT-Arkitektur
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Ada Digital
Sista ansökningsdag 24 aug 2022 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SVT är ett public service-företag vars uppdrag vilar på en demokratisk idé. Vårt mål är att erbjuda ett utbud som engagerar, underhåller och berikar - för alla åldrar och intressen. Under vårt tak finns över 120 olika yrkesroller och vi har hela kedjan från idé till produktion och distribution. Vår verksamhet bedrivs självständigt och oberoende i förhållande till politiska, kommersiella och andra intressen i samhället. Vi finansieras genom en public service-avgift som samlas in via skattsedeln. Det är alltså du och alla andra som är de verkliga ägarna. Vi vill bidra till ett Sverige där alla är mer nyfikna och insatta. Det kräver att vi ger medarbetarna rätt förutsättningar att kunna lyckas. SVT ska vara en arbetsplats där var och en får chansen att utvecklas, hitta gemenskap och trivas. Vi är övertygade om att en bredd av erfarenheter, kunskaper och bakgrunder hos våra medarbetare är en förutsättning för att vi ska uppfylla vårt uppdrag att vara till för alla i Sverige. Som anställd har du rätt till tjänstepension, fri sjukvård, friskvårdsbidrag och kollektivavtalade förmåner vid föräldraledighet. Och framförallt blir du en del av något större - vårt viktiga uppdrag.