SEO- och innehållsansvarig till enheten för kommunikation och påverkan

SEO- och innehållsansvarig till enheten för kommunikation och påverkan

Fackförbundet ST växer och befinner sig i en spännande period av förändring där både organisation och arbetssätt är under utveckling. Vi ska öka vår kännedom, bli en starkare röst i debatten och det självklara valet för alla som jobbar på statligt uppdrag.

Nu söker vi en SEO- och innehållsansvarig till enheten för kommunikation och påverkan i Stockholm.

Din roll

Som SEO- och innehållsansvarig har du ett operativt innehållsansvar för st.org utifrån verksamhetsmålen. Du planerar, strukturerar och optimerar innehåll och flöden på sajt. I arbetet ingår ansvar för analys och uppföljning av sajt i Google Analytics utifrån ett innehållsperspektiv. Utifrån tester, statistik och analys optimerar du sajten genom att ta fram och publicera målgrupps- och SEO-anpassat innehåll. Du skapar även innehåll utifrån analys av aktuella sökord och trender. I arbetet ingår också att stötta och coacha övriga redaktörer kring innehåll och struktur på st.org.

Du arbetar nära kollegorna på enheten, främst kommunikatörer och digital strateg, men har kontaktytor med hela kansliet för att säkerställa sakinnehåll och fakta. Du rapporterar till biträdande enhetschef.

Vi söker dig som har
 • Mycket goda kunskaper inom SEO
 • Goda kunskaper om Google Analytics.
 • Mycket god skriftlig förmåga (svenska)
 • Erfarenhet av att skriva och anpassa textern till målgrupp och syfte
 • Erfarenhet av att analysera och optimera webbplatser utifrån ett innehålls- och användarperspektiv
 • Erfarenhet av att SEO-optimera webbplatser
 • Minst 3 års erfarenhet från liknande roll
 • Universitets/högskole- eller yrkeshögskoleutbildning inom kommunikation, marknadsföring eller motsvarande
Som person
 • Är du kommunikativ
 • Har god samarbetsförmåga
 • Är du resultatinriktad
 • Är du självgående
 • Är initiativrik
Det är meriterande om du
 • Har kunskaper om Adobe CS
Vad kan vi erbjuda dig?

Vi har naturligtvis kollektivavtal med tjänstepension och erbjuder bland annat subventionerad lunch.

Vi välkomnar sökande oberoende av kön, ålder, etnisk bakgrund, funktionsvariation eller sexuell läggning och vi förutsätter givetvis att du delar våra fackliga värderingar.

Tjänstens är en tillsvidareanställning på 100%. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Vilka är vi

Tjänsten är placerad på enheten för kommunikation och påverkan på kansliet i Stockholm. Enheten består av drygt 15 personer och har det övergripande ansvaret för STs kommunikation, opinionsbildning, marknadsföring, digitala värvning samt ger stöd till förtroendevalda inom motsvarande områden. Vi strävar mot att hela tiden utvecklas och förbättras genom kontinuerligt lärande, där vi följer upp, utvärderar och delar med oss av våra erfarenheter.

Om oss

Fackförbundet ST är det största fackförbundet inom statlig verksamhet med över 95 000 medlemmar som arbetar inom statliga myndigheter och verk, bolag, universitet, högskolor och statligt finansierade stiftelser. ST har även medlemmar i privata företag med anknytning till statligt uppdrag.

Fackförbundet ST arbetar för ett hållbart arbetsliv och vi vill förbättra medlemmars anställningsvillkor när det gäller lön, utvecklingsmöjligheteter, inflytande och delaktighet. Förbundet växer och befinner sig i en spännande period av förändring där många arbetssätt och metoder är under utveckling och där du kan se fram emot ett omväxlande och utvecklande jobb.

Fackförbundet ST är medlem i TCO och partipolitiskt obundet. När vi tar ställning i politiska frågor gör vi det utifrån medlemmars intressen och i syfte att förbättra medlemmars villkor - aldrig utifrån partipolitisk grund. Läs mer om oss på www.st.org.

Välkommen med din ansökan, senast den 20 november.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Anna Fairbrass, 08-790 52 02, Enhetschef
Julia Ohlin, 08-790 51 80, Facklig kontaktperson för Unionen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Data & IT, Marknadsföring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)