Fackförbundet ST söker kommunikatör i Stockholm

Fackförbundet ST söker kommunikatör i Stockholm

Nu söker vi en driven kommunikatör till enheten för kommunikation och påverkan.

Din roll

Som kommunikatör med ansvar du för hela kedjan inom ditt sakområde: planering, produktion, publicering, uppföljning och utveckling. Ditt särskilda område är att ansvara för kommunikationen med förbundets förtroendevalda och du har en central roll i arbetet med att stötta och skapa engagemang.

Tillsammans med sakkunniga och kommunikatörer identifierar du behov och kommunikativa möjligheter. Du tar fram en plan för året och synkar ditt arbete och samarbetar med både medlemskommunikatören och andra. Utifrån planen producerar du innehåll till relevanta kanaler som nyhetsbrev, sociala medier, hemsida och trycksaker, samt publicerar och modererar vid behov. Du arbetar nära vår digitala strateg för att utveckla nya tjänster som underlättar de förtroendevaldas arbete. Du följer upp, utvärderar och kommer med nya innovativa lösningar på hur vi hela tiden kan förbättra och utveckla vår kommunikation.

Som en del i kommunikationsteamet har du ett specifikt ansvarsområde men du arbetar också övergripande tillsammans med kollegor på enheten för att producera innehåll till STs olika kanaler och målgrupper.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi har naturligtvis kollektivavtal med tjänstepension och erbjuder bland annat subventionerad lunch.

Vi välkomnar sökande oberoende av kön, ålder, etnisk bakgrund, funktionsvariation eller sexuell läggning och vi förutsätter givetvis att du delar våra fackliga värderingar.

Tjänstens är en tillsvidareanställning på 100%. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Vilka är vi

Tjänsten är placerad på enheten för Kommunikation och påverkan på kansliet i Stockholm. Enheten består av drygt 15 personer och har det övergripande ansvaret för STs kommunikation, opinionsbildning, marknadsföring, digitala värvning samt ger stöd till förtroendevalda inom motsvarande områden. Vi strävar mot att hela tiden utvecklas och förbättras genom kontinuerligt lärande, där vi följer upp, utvärderar och delar med oss av våra erfarenheter.

Om oss

Fackförbundet ST är det största fackförbundet inom statlig verksamhet med över 95 000 medlemmar som arbetar inom statliga myndigheter och verk, bolag, universitet, högskolor och statligt finansierade stiftelser. ST har även medlemmar i privata företag med anknytning till statligt uppdrag.

Fackförbundet ST arbetar för ett hållbart arbetsliv och vi vill förbättra medlemmars anställningsvillkor när det gäller lön, utvecklingsmöjligheter, inflytande och delaktighet. Förbundet växer och befinner sig i en spännande period av förändring där många arbetssätt och metoder är under utveckling och där du kan se fram emot ett omväxlande och utvecklande jobb.

Fackförbundet ST är medlem i TCO och partipolitiskt obundet. När vi tar ställning i politiska frågor gör vi det utifrån medlemmars intressen och i syfte att förbättra medlemmars villkor - aldrig utifrån partipolitisk grund. Läs mer om oss på www.st.org.

Vi söker dig som
 • Har eftergymnasial utbildning inom kommunikation, journalist eller marknadsföring
 • Är en säker skribent som är van vid att skriva texter för olika kanaler och målgrupper.
 • Kan omvandla komplex information till lättförståelig och engagerande kommunikation. Du kan komma att få genomföra ett praktiskt case.
 • Har erfarenhet av strategisk kommunikation och kommunikationsplanering
 • Har erfarenhet av att arbeta i olika digitala kanaler
 • Har kunskaper i Adobe CS (fokus på bild och filmhantering)
 • Har erfarenhet av att arbeta data- och insiktsdrivet
Som person
 • Är du kommunikativ
 • Har god samarbetsförmåga
 • Är du resultatinriktad
 • Är du självgående
 • Är initiativrik
Det är meriterande om du
 • Har facklig erfarenhet
 • Har arbetat i ideell organisation
Välkommen med din ansökan, senast den 5 maj.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Anna Fairbrass, 08-790 52 02, Enhetschef
Julia Ohlin, 08-790 51 80, Facklig kontaktperson för Unionen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)