Biträdande enhetschef på enheten för kommunikation och påverkan

Biträdande enhetschef på enheten för kommunikation och påverkan

Fackförbundet ST växer och befinner sig i en spännande period av förändring där både organisation och arbetssätt är under utveckling. Vi ska öka vår kännedom, bli en starkare röst i debatten och det självklara valet för alla som jobbar på statligt uppdrag.

Nu söker vi en biträdande enhetschef, med ansvar för redaktion och kampanj, till enheten för kommunikation och påverkan i Stockholm.

Din roll

Som biträdande enhetschef stöttar du enhetschefen i strategi- och utvecklingsarbete, planering och beredning till förbundsstyrelsen. Du planerar och följer upp teamets arbete och leder det operativa kommunikationsarbetet - redaktionellt och kampanjer. Det ingår i arbetet att hålla i kansliövergripande nyhetsmöten, team- och redaktionsmöten. Du leder medarbetarna i arbetet med att utveckla organisationens kommunikation utifrån verksamhetsmålen. Som biträdande enhetschef har du personalansvar för, coachar och utvecklar de sex kommunikatörer som finns på enheten idag. Du ansvarar för samarbeten med våra externa byråer samt för budget och ekonomiuppföljning. Du rapporterar till enhetschef.

Vi söker dig som har
 • Erfarenhet av marknadsföring, PR och digital kommunikation
 • Erfarenhet av att leda människor, i projekt eller som chef
 • Erfarenhet av strategisk kommunikation
 • Erfarenhet som beställare av externa kommunikations- och mediebyråer
 • Erfarenhet av budgetarbete och budgetuppföljning
 • Kunskap om dagens kommunikationslandskap
 • Kunskap om kommunikationshantverkets olika delar (text, bild, rörligt)
 • Universitets/högskole- eller yrkeshögskoleutbildning inom kommunikation, marknadsföring eller motsvarande.
Som person
 • Har du ledarskapsförmåga
 • Har du god samarbetsförmåga
 • Är du strukturerad
 • Är du strategisk
 • Är du empatisk
Det är meriterande om du
 • Har erfarenhet från byråsidan
 • Har gått ledarskapsutbildning
 • Har arbetat i ideell organisation
Vad kan vi erbjuda dig?

Vi har naturligtvis kollektivavtal med tjänstepension och erbjuder bland annat subventionerad lunch.

Vi välkomnar sökande oberoende av kön, ålder, etnisk bakgrund, funktionsvariation eller sexuell läggning och vi förutsätter givetvis att du delar våra fackliga värderingar.

Tjänstens är en tillsvidareanställning på 100%. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Vilka är vi

Tjänsten är placerad på enheten för kommunikation och påverkan på kansliet i Stockholm. Enheten består av drygt 15 personer och har det övergripande ansvaret för STs kommunikation, opinionsbildning, marknadsföring, digitala värvning samt ger stöd till förtroendevalda inom motsvarande områden. Vi strävar mot att hela tiden utvecklas och förbättras genom kontinuerligt lärande, där vi följer upp, utvärderar och delar med oss av våra erfarenheter.

Om oss

Fackförbundet ST är det största fackförbundet inom statlig verksamhet med över 95 000 medlemmar som arbetar inom statliga myndigheter och verk, bolag, universitet, högskolor och statligt finansierade stiftelser. ST har även medlemmar i privata företag med anknytning till statligt uppdrag.

Fackförbundet ST arbetar för ett hållbart arbetsliv och vi vill förbättra medlemmars anställningsvillkor när det gäller lön, utvecklingsmöjligheter, inflytande och delaktighet. Förbundet växer och befinner sig i en spännande period av förändring där många arbetssätt och metoder är under utveckling och där du kan se fram emot ett omväxlande och utvecklande jobb.

Fackförbundet ST är medlem i TCO och partipolitiskt obundet. När vi tar ställning i politiska frågor gör vi det utifrån medlemmars intressen och i syfte att förbättra medlemmars villkor - aldrig utifrån partipolitisk grund. Läs mer om oss på www.st.org.

Välkommen med din ansökan, senast den 20 november.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Anna Fairbrass, 08-790 52 02, Enhetschef
Elin Moberg, 08-790 51 07, Facklig kontaktperson för Unionen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Media, Kultur & Design
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)