VD till Svensk Solenergi

VD till Svensk Solenergi

Vill du bidra till ett långsiktigt hållbart samhälle? För att möta omvärldens och medlemsföretagens växande behov av objektiv information, kvalitetssäkring och långsiktig opinionsbildning söker vi nu en VD som vill fortsätta att utveckla verksamheten.

Om uppdragsgivaren
Svensk Solenergi (SSE) är en branschförening med drygt 250 företagsmedlemmar som representerar den svenska solenergibranschen och andra aktörer som verkar inom solenergiområdet. Vi bildades redan 1989 och har under de senaste tio åren varit framgångsrika när det gäller att skapa både medlems- och samhällsnytta.

Verksamheten omfattar allt från att vara remissinstans och driva branschgemensamma frågor gentemot myndigheter, politiker och media, till att ta fram och sprida pedagogisk basinformation om solenergi. Vi arrangerar och deltar i seminarier, förmedlar branschstatistik, ger professionellt stöd till medlemmar och verkar för kvalitet genom certifiering av komponenter och installatörer. Sedan 2004 delar vi dessutom ut Solenergipriset till Årets anläggning och Årets Prestation.

Om uppdraget som VD
VD har på uppdrag av styrelsen ett övergripande ansvar för verksamhetens drift och leder kansliets arbete, kansliet har idag två anställda och har lokaler i centrala Stockholm.

Huvudsakliga ansvarsområden
  • Ta fram beslutsunderlag åt styrelsen, exempelvis bereda strategidokument och verksamhetsplan.
  • Implementera strategier och åtgärder som beslutas i styrelsen.
  • Driva utåtriktat arbete utifrån medlemsföretagens gemensamma behov och aktuella frågeställningar.
  • Föreningens kontakter med riksdag, regering, myndigheter, nationella och internationella samarbetsorganisationer samt media.
  • Ett väl anpassat kansli utgående från prioriterade arbetsuppgifter och föreningens ekonomi.
Om dig
Du har erfarenhet av att leda och utveckla organisationer inklusive att rekrytera och utveckla medarbetare. Genom ditt arbete har du kunskap och erfarenhet av påverkansarbete, beslutsprocesser, samhällskontakter och kommunikation, gärna från tekniknära bransch- eller intresseorganisation, PR-byrå eller liknande. Du är intresserad och påläst i energifrågor, i synnerhet solenergi eller annan förnybar energi, och självklart bra på att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

På sikt förväntas du ha utvecklat en god förståelse för vad som krävs för att skapa en långsiktigt uthållig solenergibransch vad gäller bland annat ekonomi, kvalitet, säkerhet, lagstiftning, regleringar och kundvärde.

Du är lösningsorienterad, strukturerad och har förmåga att kommunicera med politiker, media, medlemsföretag, styrelse och medarbetare på ett tydligt och engagerande sätt.

Välkommen med din ansökan. Wilhelm Löwenhielm, ordförande, Jan-Olof Dalenbäck, sekreterare och Christer Kilersjö, vice ordförande.

Ring Fredrika Schartau 070-510 71 30 eller Stina Nord 073-654 52 57 om du är intresserad eller vill veta mer. Intervjuer sker löpande, ansökningstiden går ut 5 maj.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, VD & Koncernchef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Signpost
Sista ansökningsdag 5 maj 2019 (16 dagar kvar)