Vårdlärare

Vårdlärare

Dag som natt, året om ser vi till att rätt hjälp finns på rätt plats i rätt tid. Det gör vi genom att ta hand om alla samtal till 112 men också genom att ta hand om våra kunder och ta fram nya tjänster och innovationer för framtiden. Hos oss får du möjlighet att utvecklas, både som person och yrkesmässigt, samtidigt som du bidrar till något stort och viktigt tillsammans med fantastiska kollegor.
Vill du vara med och utbilda våra nya SOS:are? Som vårdlärare på Utbildningsavdelningen i Kista utbildar du nya SOS-operatörer och SOS-sjuksköterskor samt befintliga operativa medarbetare i vidareutbildningar. Årligen utbildas ca 200 personer inom en rad olika områden.

Utbildningsavdelningen har ett stort ansvar i att förse SOS-operatörer med rätt kunskap för att lyckas i rollerna som SOS-sjuksköterskor, nödanropsmottagare, ambulansdirigenter och räddningsåtgörare. Utbildningarna är komplexa och de delar som ingår är bland annat vård, samtalsmetodik, interna system, rutiner och processer.

Rollen
Du kommer att ingå i ett tight team som planerar och genomför utbildningar tillsammans. Undervisning genomförs i första hand för SOS Alarms operativa utbildningar men det förekommer även externa utbildningar i våra system. Förutom undervisning ingår att hålla sig uppdaterad kring nya rutiner och riktlinjer. Du har stor möjlighet att påverka och ansvarar tillsammans med övriga lärare, för att kontinuerligt uppdatera och vidareutveckla vårt utbildningsmaterial. Du har kontakt med gruppchefer och handledare på SOS-centralerna samt andra verksamheter inom organisationen. Du kommer att ingå i en grupp om nio fantastiska personer, bestående av sju lärare, en utbildningsproducent och en utbildningssamordnare. Resor kan ingå cirka en gång i månaden. Tjänsten är med start i början av augusti 2020.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig möjlighet att vara med på resan att ge våra nya medarbetare de bästa förutsättningarna för att lyckas i sitt arbete samt vara med och skapa ett tryggare Sverige för alla! En arbetsplats med nära samarbete med kollegor och möjlighet att utvecklas i din yrkesroll där idéer och förslag på förbättringar och arbetssätt uppmuntras.

Vi tror att du..
  • är utbildad vårdlärare och sjuksköterska
  • har yrkeserfarenhet inom vårdsektorn
  • som person motiverar och inspirerar människor du möter
  • genom ditt pedagogiska sätt och uttryck kan arbeta med alla dina sinnen
Erfarenhet av digitalt lärande är meriterande.

Låter detta som en beskrivning av dig?

Ansök senast den 15 mars. Vid frågor angående tjänsten, kontakta Utbildningschef Anna Lindberg på anna.lindberg@sosalarm.se eller 072-237 91 50.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Utbildning, Lärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 15 mars 2020 (24 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SOS Alarm har en unik verksamhet. Dygnet runt, året om hanterar vi larm och hjälpresurser vid olyckor, kriser och störningar i samhället. I nära samverkan med våra kunder och partners stärker vi den svenska trygghetskedjan. SOS Alarm ägs av oss alla gemensamt - genom staten och alla Sveriges Kommuner och Regioner. Tillsammans skapar vi ett tryggare Sverige för alla, nu och i framtiden.