Kategoriansvarig inköpare med IT-inriktning

Kategoriansvarig inköpare med IT-inriktning

Vi på SOS Alarm arbetar för ett tryggare Sverige för alla. Det gör vi genom att hjälpa människor i nödsituationer, hantera larm, koordinera arbete vid olyckor och kriser, samt genom att aktivt bevaka händelser och trender på nationell och global nivå. Vi gör allt detta i samverkan med våra kunder och partners - dygnet runt, årets alla dagar.

Är du en strukturerad och affärsmässig person som tycker om att arbeta med tjänsteinköp? Vi söker nu en Kategoriansvarig med IT-inriktning som vill vara med att utveckla Inköpsavdelningen.

Vi söker nu en kollega till vår Inköpsavdelning som ansvarar för att ta fram kategoristrategier. Därutöver genomför du upphandlingar och arbetar med leverantörsuppföljning. Då Inköpsavdelningen befinner sig i en förändringsfas kommer det finnas stora möjligheter att bidra till Inköpsfunktionens utveckling. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper då du kommer vara en del av ett mindre inköpsteam. Vi tror att du har drivkraft och en positiv attityd och motiveras av att skapa mervärde och har ett affärsmässigt sinne då Inköp är involverad i tjänsteleveransen till SOS Alarms kunder.

Om tjänsten
Inköpsavdelningen hanterar en årlig spend på ca 600M och upphandlar alla inköp av indirekt material. Upphandlingarna spänner från stora och komplexa projekt till mindre upphandlingar. SOS Alarm lyder inte under LOU. De tre största kategoriområdena är inom IT, Professionella tjänster, Kommunikation och HR. Inköpsavdelningen på SOS Alarm ligger också nära själva affären där vi också stöttar i olika former av partner och samarbetsavtal där vi utvecklar affären tillsammans med leverantörer.

Rollen

Som Kategoriansvarig har du en viktig roll att driva och säkerställa att SOS Alarms inköp drivs kategoribaserat och sker med affärsmässighet, kostnadseffektivitet, god affärsetik, samhällsansvar och miljöhänsyn.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Bidra till att utveckla det långsiktiga inköpsarbetet utifrån kategoristyrning
 • Ansvara för att upprätta kategoristrategier inklusive Spendanalys,
 • Presentera & förankra kategoristrategier och inköpsinitiativ med interna intressenter
 • Bedriva SRM-arbete med utvalda leverantörer
 • Initiera, driva och stödja upphandlingsprojekt enligt kategoriplan
 • Rapportera besparingar från egna initiativ i enlighet med fastställda regler
 • Följa och driva avtalstrohet mot utvalda leverantörer
 • Bevaka leverantörsmarknaden
 • Genomföra årlig CSR-riskanalys och ta fram plan för hållbarhetsuppföljning
 • Bidra och stötta i SOS Alarms affärer.
Vi tror att du har erfarenhet av
 • Minst 5 års erfarenhet av tjänstebaserat kategoribaserat inköp och arbetat med att ta fram kategoristrategier.
 • Erfarenhet av upphandlingar av IT och eller Professionella tjänster
 • Erfarenhet av komplexa upphandlingar, förhandlingar och avtal och att leda tvärfunktionella upphandlingsprojekt.
 • Erfarenhet av tjänsteproducerande företag gärna IT, telecom eller säkerhetsbranschen är ett plus.
 • Erfarenhet från hållbarhetsarbete i leverantörskedjan och leverantörsutveckling.
 • Vana att arbeta med spendanalyser, Excel och pivot.
 • Utbildning inom Civilekonom, Civilingenjör eller motsvarande
 • God analytisk och strategisk förmåga samt ett tydligt affärsmässigt tänk.
 • God juridisk kunskap, förhandlingsvana och projektledaregenskaper
Vem är du?

För att lyckas i rollen är det viktigt att du är självständig, lösningsorienterad, har förmågan att driva processer och brinna för förbättring och förenkling. Du har hög kvalitet i dina leveranser och kan växla mellan detaljer och ett helhetsperspektiv. Du har förmåga att prioritera och har ett metodiskt, affärsorienterat och ansvarsfullt förhållningssätt. Vidare ser vi att du har god samarbetsförmåga, är lyhörd, proaktiv, har lätt för att skapa förtroende samt är professionell och strukturerad.

Låter detta intressant? Välkommen med din ansökan senast fredagen den 3 juni. Vi genomför intervjuer löpande.

SOS Alarm genomför säkerhetsprövning med registerkontroll på alla medarbetare enligt kraven ur säkerhetsskyddslag (2018:585). Även en kontroll enligt Lag (1974:191) om bevakningsföretag utförs och är aktiv under anställningsperioden. Drogtest utan anmärkning är en förutsättning för anställning.
Mer info
Kontaktperson Sonie Rudenschöld
Telefon 010 140 81 21
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Inköpare
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 1 juli 2022 (41 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SOS Alarm har en unik verksamhet. Dygnet runt, året om hanterar vi larm och koordinerar hjälpresurser vid olyckor, kriser och störningar i samhället. I nära samverkan med våra kunder och partners stärker vi den svenska trygghetskedjan. SOS Alarm ägs av oss alla gemensamt - genom staten och alla Sveriges Kommuner och Regioner. Tillsammans skapar vi ett tryggare Sverige för alla, nu och i framtiden.