CIO till SOS Alarm

CIO till SOS Alarm

Vi på SOS Alarm arbetar för ett tryggare Sverige för alla. Det gör vi genom att hjälpa människor i nödsituationer, hantera larm, koordinera arbete vid olyckor och kriser, samt genom att aktivt bevaka händelser och trender på nationell och global nivå. Vi gör allt detta i samverkan med våra kunder och partners - dygnet runt, årets alla dagar. Många är framför allt bekanta med vår hantering av det nationella nödnumret 112, men vi erbjuder även ett växande antal innovativa tjänster för både den privata och offentliga marknaden. Hos oss får du möjlighet att växa, både yrkesmässigt och som person, samtidigt som du bidrar till något stort och viktigt tillsammans med fantastiska kollegor.

Vill du arbeta i mötet mellan teknik och människa samtidigt som du gör skillnad i en samhällsviktig verksamhet? Har du dessutom ett intresse av bolag som präglas av förändring, där du har stora möjligheter att påverka? Är du en erfaren ledare inom IT och van att leda andra ledare, då har vi en utmaning till dig!

Vi tänker i nya banor och motiveras av att bygga en framtid där vi skapar goda relationer till våra kunder och personal, för att kunna bidra till ett tryggare Sverige för alla. Hos oss får du en unik möjlighet att leda och utveckla affärsdrivande lösningar inom IT, teknik och digitalisering som vi genomför på både operativ och strategisk nivå.

Vår IT-avdelning består av ca hundra engagerade medarbetare och ledare, fördelat på avdelningarna Drift, Arkitektur och Applikation, som varje dag skapar förutsättningar för att tillse att rätt hjälp larmas ut till rätt plats i rätt tid.

Din vardag som CIO
Du är en del av SOS Alarms koncernledning och du kommer att bidra till hela SOS Alarms framtid och utveckling. Du rapporterar till VD. Du har ett övergripande ansvar för SOS Alarms IT och dess utveckling och det är en självklarhet att arbeta med att skapa engagemang och stolthet hos dina medarbetare för att nå affärsmålen. Eftersom verksamheten bedrivs 24/7/365 kommer frågorna att pendla mellan akuta operativa frågor likväl som långsiktiga strategiska frågor. Du använder din analysförmåga för att kunna fatta viktiga beslut och göra rätt prioriteringar.

Din talang
Yrkesspecifika kompetenser
 • För att trivas i rollen är du en senior ledare som är van att pendla mellan strategisk, taktisk och operativ nivå i beslutsfattande och genomförande, samt har en förmåga att smidigt förflytta dig mellan de olika nivåerna utefter behov och situation
 • Du har bred erfarenhet och med framgång digitaliserat bolagsprocesser
 • Du är en stark nätverkare som har lätt för att bygga relationer - såväl inom IT som med övriga verksamhetsområden och kunder
 • Besitter erfarenhet inom leverantörsstyrning. Du behöver säkerställa att bolaget får önskad funktionalitet vid leverans.
 • Du ansvarar övergripande för att planera och implementera IT-strategier och infrastruktur och är van vid ett agilt arbetssätt
 • Du har kunskap om förvaltnings-, utvecklings- och driftsfunktioner inom IT
 • Säkerställa IT-säkerhet och Data Compliance
Personliga egenskaper
 • Du är lyhörd, tydlig och trygg i ditt ledarskap
 • Du har god kommunikativ förmåga och lätt att såväl bygga förtroendefulla relationer som att entusiasmera andra
 • Du har förmågan att anamma best practices och ta emot feedback med ett mindset om ständiga förbättringar
 • Ditt ledarskap präglas av hög tillit till dina direktrapporterande och du praktiserar ett delegerat ledarskap. Du är en god lagspelare.
 • Du är nyfiken och har god analytisk förmåga och du har förmågan att få ihop helheten
 • Du är ansvarstagande, noggrann och resultatdriven
 • Du är innovativ och proaktiv
Hos oss är våra värderingar, Professionella & Empatiska, samt Ansvarstagande & Samverkande, något som genomsyrar hela kulturen på SOS Alarm och att du kan relatera till dessa är en förutsättning för att trivas hos oss! Läs gärna mer på vår Karriärsida

Låter detta intressant? Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Stockholm. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt. Vi behandlar ansökningar löpande. Sista ansökningsdag är den 21/08/2022.

Har du frågor? I denna rekrytering samarbetar vi med Novare Executive Search. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Charlotta Skogar på charlotta.skogar@novare.se.

SOS Alarm genomför säkerhetsprövning med registerkontroll på sin personal enligt kraven ur säkerhetsskyddslag (2018:585). Även en kontroll enligt Lag (1974:191) om bevakningsföretag utförs och är aktiv under anställningsperioden. Drogtest utan anmärkning är en förutsättning för anställning.
Mer info
Kontaktperson Julia Lundgren
Telefon 0721438221
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, IT-Chef
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 21 aug 2022 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SOS Alarm har en unik verksamhet. Dygnet runt, året om hanterar vi larm och koordinerar hjälpresurser vid olyckor, kriser och störningar i samhället. I nära samverkan med våra kunder och partners stärker vi den svenska trygghetskedjan. SOS Alarm ägs av oss alla gemensamt - genom staten och alla Sveriges Kommuner och Regioner. Tillsammans skapar vi ett tryggare Sverige för alla, nu och i framtiden.