Key account manager inom Räddning

Key account manager inom Räddning

SOS Alarms verksamhet fyller en unik samhällsfunktion som dygnet runt larmar ut samhällets hjälp-och kris resurser vid olyckor och samhällsstörningar. Dessutom bedriver SOS Alarm ett kommersiellt verksamhetsområde som arbetar med bland annat inbrottslarm, brandlarm, personlarm, driftlarm och olika jourtjänster. Våra tjänster nyttjas av kunder från såväl privata sektorn som offentliga sektorn. Ett omfattande förändringsarbete har påbörjats för att säkerställa att SOS Alarm är marknadsledande inom sitt verksamhetsområde och levererar kvalitet i världsklass med syfte att leva upp till visionen om ett tryggare Sverige för alla.

SOS Alarm behöver nu förstärka organisationen och söker nu en driven, relationsbyggande regionansvarig Key account mangager för området mellan-Sverige (Värmland, Örebro, Uppland, Stockholm, Sörmland, Västmanland och Östergötland), som arbetar med våra räddningstjänstkunder och kommuner för att utveckla verksamheten och för en ökad kvalitet. Du planerar och genomför självständigt kundbearbetningen som sker på flera nivåer i kundens organisation. Du ansvarar för att planera och genomföra avtalsförhandlingar. Vidare deltar du i forum och nätverk som gagnar verksamheten. Genom att underhålla och utveckla befintliga kunder likväl som att bearbeta nya presumtiva kunder ansvarar du för att affärsmålen uppnås för ditt område. Vid sidan av den operativa kundbearbetningen, ansvarar du för att bevaka omvärld och marknaden, konkurrenter, priser och kunder samt att bevaka upphandlingar inom området.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträdesdatum enligt överenskommelse, du rapporterar till försäljningschefen i vår affärsorganisation. Placeringsort är Stockholm, men placering till viss del på någon av våra orter inom mellan- Sverige där vi har en larmcentral kan fungera. Resor inom Sverige ingår i tjänsten.

Vi tror att du har följande kompetens och egenskaper för att passa för rollen

Formell kompetens
 • Lägst gymnasiekompetens men gärna även eftergymnasial utbildning inom försäljning, räddningstjänst, krisledning, säkerhetssamordning.
 • Erfarenhet av komplex tjänsteförsäljning, gärna i en KAM-roll
 • Meriterande om du har erfarenhet eller god kunskap om Räddningstjänst, krisledning och SOS Alarm
 • Erfarenhet av eller kunskap om arbetet i offentlig sektor och kunskap om politiskt styrda organisationer
Egenskaper
 • God förmåga att samarbeta såväl internt- som externt
 • Mycket god förmåga att tolka kundbehov och omsätta till lösning
 • Förmåga att upprätta och vidmakthålla långsiktiga relationer
 • Förmåga att arbeta självständigt
 • Organiserad och kommunikativ
 • God förmåga avseende problemlösning och analys
 • Affärsmässig
 • Förhandlingsvan
Ansökan

Välkommen med din ansökan, sista ansökningsdag är den 27 mars. Vi tar emot ansökningar via vår hemsida https://www.sosalarm.se/karriar/lediga-tjanster/

Har du frågor eller funderingar kring rollen? Kontakta då vår försäljningschef Ole Lomstedt på ole.lomstedt@sosalarm.se eller tel 072-2240185. Är du nyfiken på hur det går i rekryteringsprocessen? Maila oss på rekrytering@sosalarm.se

Vi ser gärna sökanden med såväl svensk som utländsk bakgrund men du måste vara svensk medborgare. Eftersom SOS Alarm är ett säkerhetsklassat företag görs en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen. Drogtest utan anmärkning är en förutsättning för anställning.

Varmt välkommen med din ansökan!
SOS Alarm har ett viktigt uppdrag, att vara navet som skapar trygghet och säkerhet. Detta ska bidra till att skapa ett tryggare Sverige för alla.
När krisen slår till är nödnumret 112 det nummer som hjälpsökande kan ringa. Ibland är krisen stor och berör många människor. Ibland drabbas en enskild individ eller en organisation. Oavsett vilket så är hjälpen bara ett samtal bort. Med den erfarenheten som bas har vi byggt en rikstäckande verksamhet av larmcentraler - som utgör grunden för vårt bidrag till ett tryggare Sverige.

Våra medarbetare kan med sin kompetens, sin empatiska förmåga och SOS Alarms effektiva system och metoder se till att alltifrån ambulans, räddningstjänst, polis och jourhavande präst, till jouroperatör och väktare kan göra sitt jobb. Vi är navet som skapar ett tryggare och säkrare Sverige.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Försäljning, Key Account Manager
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://www.sosalarm.se/
Sista ansökningsdag 27 mars (7 dagar kvar)