Drifttekniker med applikationsfokus till SOS Alarm

Drifttekniker med applikationsfokus till SOS Alarm

Vi söker nu efter en Drifttekniker med applikationsfokus till SOS Alarms IT-avdelning i Stockholm. IT-avdelningen består av ca 75 personer som tillhandahåller tjänster inom förvaltning, utveckling, drift och support av företagets IT-tjänster. Driftavdelningen består av två huvudsakliga ben; Kärnverksamhet som fokuserar på applikationsdriften av våra affärsunika applikationer samt Stödverksamhet/IKT som hanterar vår infrastruktur och grundläggande plattform.

Denna roll är placerad i Kärnverksamhet gruppen, den gruppering som hanterar de operativa applikationerna och plattformarna på vilka dessa kör. Gruppen består av 7-8 personer, där några är konsulter som nu behöver ersättas med anställd kompetens. Tillsammans ansvarar ni för drift och underhåll av verksamhetskritiska applikationer som bl a hanterar kommunikation, ärendehantering, karta & positionering, utalarmering, informationsflöden, automatlarmsmottagning m.m.

Arbetsuppgifter

Teamet agerar reaktivt i 2nd line med hantering av incidenter, problem och beställningar, men också med eget långsiktigt förbättringsarbete kring såväl processer som tekniska lösningar. SOS Alarm driftar sina operativa applikationer själva i egna datahallar. Applikationerna körs huvudsakligen i en Windows miljö.

Huvudsakliga arbetsuppgifter är:
  • Hantera ärenden, t ex incidenter, beställningar och problemutredningar, i egenskap av 2nd line support till våra operatörer.
  • Installera, konfigurera, uppdatera och underhålla våra operativa applikationer.
  • Bistå med teknisk kompetens i projekt som introducerar nya system och större systemuppdateringar.
  • Delta i design- och arkitekturarbete i syfte att säkerställa drift och tillgänglighetsrelaterade aspekter i nya lösningar. Gruppen arbetar enligt ett rullande schema där man varvar reaktiv support med mer långsiktigt arbete och utredningar. Gruppen har också beredskap under kvällar, nätter och helger. Denna ingår man i först efter ca 9-12 månader eller när man känner sig bekväm med den löpande hanteringen av applikationerna.
VEM ÄR DU?

Tjänsten passar dig som har arbetslivserfarenhet som drifttekniker med fokus på applikationsdrift. Du lockas av att arbeta i en miljö där det är högt tempo och där varje arbetsuppgift fyller en samhällsviktig funktion.

Vi tror att du som kommer lyckas i denna roll är en ansvarstagande, analytisk och kvalitetsmedveten lagspelare. Vidare tror vi att du har några års erfarenhet av applikationsdrift i Windows miljö. Erfarenhet av andra Microsoft plattformar t ex Active Directory, SQL Server eller System Center är meriterande men inte ett krav.

Vad erbjuder vi dig?

Vi erbjuder en renodlad teknikerroll i ett bolag som tar IT-driften på allra största allvar. Du kommer få goda möjligheter till att göra ditt jobb effektivt och att aktivt vara med och förädla IT-tjänsterna i en systemmiljö som byggd med hög tillgänglighet och driftbarhet som kärnvärden.

Vi ger dig möjlighet att jobba som en del i en gruppering med stark lagkänsla och stolthet över det samhällsviktiga uppdrag man har.

Vi erbjuder vidare en marknadsmässig lön med övertidsersättning, kollektivavtal, ITP-pension och friskvårdsbidrag m.m.

Övrig information
  • Start: Så snart som möjligt
  • Omfattning: Heltid, 6 mån provanställning tillämpas
  • Placering: Rådmansgatan 38 i centrala Stockholm
  • Lön: Månadslön enligt överenskommelse
Vi ser gärna sökanden med såväl svensk som utländsk bakgrund, men du måste vara svensk medborgare. Eftersom SOS Alarm är ett säkerhetsklassat företag görs en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen. Drogtest utan anmärkning är en förutsättning för anställning.

För frågor angående tjänsten kontakta rekryterade chef Daniel Mukka på daniel.mukka@sosalarm.se. För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta HR Business Partner Alexandra Vig på alexandra.vig@sosalarm.se.

SOS Alarm har ett viktigt uppdrag, att vara navet som skapar trygghet och säkerhet. Detta ska bidra till att skapa ett tryggare Sverige för alla.

Dygnet runt larmar vi ut hjälpresurser vid olyckor och samhällskriser. Dessutom bedriver SOS Alarm ett kommersiellt verksamhetsområde som arbetar med bland annat inbrottslarm, brandlarm, personlarm, hisslarm och driftlarm. Vi tillhandahåller även kundorienterade jourtjänster så som samhällsjourer, fastighetsjourer och entreprenörsjour, vilket nyttjas av kunder från såväl privata sektorn som offentliga sektorn. Ett omfattande förändringsarbete har påbörjats för att säkerställa att SOS Alarm är marknadsledande inom sitt verksamhetsområde och levererar kvalitet i världsklass med syfte att leva upp till visionen om ett tryggare Sverige för alla.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av SOS Alarm Sverige AB
Hemsida https://www.sosalarm.se/
Sista ansökningsdag 5 maj 2019 (15 dagar kvar)