BI-analytiker till SOS Alarm

BI-analytiker till SOS Alarm

Som BI-analytiker ingår du i verksamhetsområdet Affär som har helhetsansvaret för SOS Alarms affär och består av enheterna Marknad, Tjänsteutveckling, Hållbarhet och Försäljning. BI-gruppen ansvarar för utveckling och underhåll av analys- och statistikverktyg på SOS Alarm. Vi hjälper verksamheten att förstå både sig själv och den omvärld som den verkar i. Genom behandling av stora och varierade datamängder kokar vi ned komplex information till enkla mätvärden som möjliggöra och informerar beslut. Vi levererar data till både SOS Alarms egen verksamhet, myndigheter, media och vårdgivare.

Du kommer jobba i ett litet team med mycket ansvar och stor möjlighet att påverka inom teamet. BI-gruppen tar ett kollektivt ansvar för sina leveranser och du kommer ha stora möjligheter att påverka både dina egna och teamets arbetssätt och förutsättningar. I BI-teamet stöttar och utvecklar vi varandra och delar gärna med oss av våra kunskaper, erfarenheter och expertområden. Din placering ser vi kommer att vara till största delen på vårt huvudkontor i Stockholm.

Arbetsuppgifter
  • Arbeta med att ta fram nya analystjänster
  • Stärka kvalitén kring tyngre statistiska frågeställningar
  • Vara kvalitetssäkrare vid forskningsprojekt
  • Vara behjälplig med allmänt verksamhetsstärkande analysarbete
VI SÖKER

Dig som är en professionell och empatisk person som vill förbättra din omgivning. Vi vill att du har en relevant högskoleutbildning och grundläggande kunskaper i statistik. Du ska ha arbetat minst 3 års med analys- eller statistiktjänster och vi ser gärna att du har erfarenhet kring implementationer av prediktiva analysmetoder och erfarenhet från vård, räddning, myndigheter eller säkerhetsbranschen.

Vi vill att du har en vana av projektbaserade arbetssätt och det är meriterande om du arbetat med tjänsteutveckling och har djupare kunskap inom avancerad statistik; till exempel Regressionsanalys, Bayesiansk statistik eller Klassificering. Även erfarenhet av BI-mjukvara så som QlikView, Tableu, PowerBI eller motsvarande är meriterande.

För att kunna möta BI-gruppens vardagliga arbetsuppgifter så behöver du vara uthållig och strategisk och såklart analytiskt lagd. Utöver detta ser vi det som en förutsättning att du har ett affärsmässigt förhållningssätt och kan samarbeta både med kollegor och andra parter.

Ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde snarast. Tjänsten är förlagd på vårt huvudkontor i centrala Stockholm.

Vi behandlar ansökningar löpande. Sista ansökningsdag är den februari 2019.

För frågor om tjänsten, kontakta Jonas Lind, Chef för Tjänsteutveckling jonas.lind2@sosalarm.se eller BI-analytiker Oscar Sigtryggsson oscar.sigtryggsson@sosalarm.se. Observera att ansökan görs via vårt rekryteringssystem.
SOS Alarm har ett viktigt uppdrag, att vara navet som skapar trygghet och säkerhet. Detta ska bidra till att skapa ett tryggare Sverige för alla.
När krisen slår till är nödnumret 112 det nummer som hjälpsökande kan ringa. Ibland är krisen stor och berör många människor. Ibland drabbas en enskild individ eller en organisation. Oavsett vilket så är hjälpen bara ett samtal bort. Med den erfarenheten som bas har vi byggt en rikstäckande verksamhet av larmcentraler - som utgör grunden för vårt bidrag till ett tryggare Sverige.

Våra medarbetare kan med sin kompetens, sin empatiska förmåga och SOS Alarms effektiva system och metoder se till att alltifrån ambulans, räddningstjänst, polis och jourhavande präst, till jouroperatör och väktare kan göra sitt jobb. Vi är navet som skapar ett tryggare och säkrare Sverige.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Databasadministration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.sosalarm.se/
Sista ansökningsdag 3 feb (14 dagar kvar)