Quality Engineer / Document Control

Quality Engineer / Document Control

Sobi är ett internationellt läkemedelsföretag som fokuserar på att ta fram nya läkemedel mot sällsynta sjukdomar. De huvudsakliga terapiområdena är idag inflammation, genetiska sjukdomar och hemofili. I anläggningen på Kungsholmen tillverkar man både kommersiella läkemedel samt material för kliniska prövningar.

Enheten Global Quality Systems and Support (GQSS), som är en del av kvalitetsorganisationen, har det övergripande ansvaret för Sobis kvatlitetssystem (Quality Management System,QMS) och säkerställer regulatorisk efterlevnad. I rollen som Quality Engineer/Document Control ingår du i en grupp som ansvarar för administration av Sobis dokumenthanteringssystem, utbildning inom detta samt säkerställande att dokumentation som faller under kvalitetskrav hanteras korrekt. Du arbetar kontinuerligt med att kvalitetssäkra processer, samt att utveckla, förbättra och öka effektivitet och användarvänlighet i kvalitetsstyrda processer.

Detta är en roll som dig som är kommunikativ, och detaljorienterad, har en stark administrativ förmåga och som känner engagemang för kvalitet och förbättringsarbete. Rollen utgör en supportfunktion för hela Sobis verksamhet, och passar därför dig som har intresse för samspel mellan affärsprocesser och nyfikenhet på dina kollegors arbetsuppgifter.

Som Quality Engineer / Document Control kommer du att:

Utveckla och bibehålla kvalitetsnivå / kvalitetssystem genom att bistå organisationen med support, samt att skapa effektivare processer. Du har huvudansvaret för för Sobis dokumenthanteringssystem och dokumentkontroll, samt ansvar för uppdatering av SOPar inom detta.
  • Delta i, samt supportera utvecklingen av Sobis elektroniska dokumenthanteringssystem (Sobi DMS, DocSpace D2).
  • Supporta organisationen med administrativa processer inom dokumenthantering såsom utfärda, ändra dokumentstatus, spara säkerhetskopior, skriva ut, genomföra uppdateringar av metadata, förbereda / publicera mallar etc.
  • Supportera och bistå organisationen med information, utredningar av avvikelser, CAPA, change control, och utbildning av användare.
Kvalifikationer

För denna roll söker vi dig med teknisk förståelse för kvalitetssystem, och förmåga att driva förbättringsarbete av kvalitetsprocesser. Du har erfarenhet från regulatorisk verksamhet och kunskap om God Dokumentationssed (GDP) samt erfarenhet från implementering av kvalitetssystem och processer. Du besitter goda färdigheter inom Excel, SharePoint och dokumenthanteringssystem. (Documentum,DocSpace D2).

Vi värdesätter personliga egenskaper högt och för att lyckas väl i Quality Engineer rollen söker vi dig som är/har:
  • Kundorienterad
  • En lagspelare med förmåga att arbeta effektivt i team och interagera med kollegor med olika funktioner, kulturell bakgrund samt erfarenhet.
  • Förmåga att driva aktiviteter framåt
  • En stark analytisk förmåga, och förmåga att förstå komplexa processer.
  • Problemlösningsorienterad, med stark operationell förmåga och en attityd som strävar mot att få saker gjorda
  • Välorganiserad, effektiv, och med självständigt driv.
  • Förmåga att arbeta självständigt, med uppmärksamhet på detaljer.
Uppdragsgivare:
Sobi

Ort:
Stockholm

Omfattning:
Heltid

Sista ansökningsdag: 23e sept 2018

För information: I den här rekryteringen samarbetar Sobi med Dfind Science & Engineering. För frågor om tjänsten, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Peter Janson, peter.janson@dfind.se 072-5883223. Välkommen med din ansökan till www.dfind.se/science-engineering

Mer info
Kontaktperson Peter Janson
Telefon 072-5883223
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Dfind Science & Engineering
Sista ansökningsdag 23 sept (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sobi™ är ett internationellt läkemedelsföretag inriktat sällsynta sjukdomar. Vårt uppdrag är att utveckla och tillhandahålla innovativa behandlingar och tjänster som ger patienter ett bättre liv. Produktportföljen fokuserar främst på hemofili, inflammationssjukdomar och genetiska sjukdomar. Sobi marknadsför även en portfölj med specialist- och särläkemedel på uppdrag av olika partnerföretag i Europa, Mellanöstern, Nordafrika och Ryssland. Sobi är en pionjär inom bioteknologi med stort kunnande inom produktion av biologiska läkemedel. Intäkterna uppgick 2016 till 5,2 miljarder kronor och antalet anställda var cirka 760. Aktien (STO:SOBI) är noterad på NASDAQ Stockholm. Ytterligare information finns påwww.sobi.com.