Värdepappersadministratör med SimCorp Dimension

Värdepappersadministratör med SimCorp Dimension

SJR söker för kunds räkning en konsult inom värdepappershantering. Du kommer ingå i ett sammansvetsat team om 7 medarbetare och avdelningen ansvarar tillsammans för administration av värdepappersflöden, redovisning, intern och extern rapportering, förvaltning av finanssystemet SimCorp Dimension, regelverkstillämpning samt avtalshantering. Låter detta spännande? Sök tjänsten redan idag!

Rollen som värdepappersadministratör

Som värdepappersadministratör erbjuds du en bred och omväxlande administrativ tjänst. Dina ansvarsområden omfattar administrationen av ingångna affärsflöden. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:
  • Administrationen av ingångna affärer, främst aktier, obligationer, repor, valuta samt derivat
  • Bolagshändelser
  • Kontakt med banker och externa motparter
  • Dagliga avstämningar och likviditetshantering
Du får också möjlighet att var delaktig i effektivisering och utveckling av värdepappersadministrationens arbetsrutiner och processer.

Din bakgrund
Vi söker dig som har arbetat med liknande arbetsuppgifter och har erfarenhet av värdepappersadministration från kapitalförvaltning, bank eller fondkommissionär. Kunden har också som krav att du har arbetat med finansiella flöden i finanssystemet SimCorp Dimension.

För att lyckas i rollen är du serviceinriktad då du har många kontaktytor både internt och externt. Som person har du även ett strukturerat och noggrant arbetssätt.

Välkommen med din ansökan!
Vi erbjuder dig ett stimulerande och ansvarsfullt arbete hos vår kund som sitter i centrala Stockholm. Vid frågor är du välkommen att kontakta Linda Marcus, SJR, på 070-4715918. Urval och intervjuer sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag.

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy: https://sjr.se/gdpr/integritet...Om företaget
SJR in Sweden (SJR) är ett av Sveriges ledande och mest erfarna bolag inom rekrytering och konsultlösningar. Ända sedan starten 1993 har vi varit specialiserade inom såväl personlighetsbedömning som de områden vi rekryterar till, vilket ger oss en unik förmåga att utifrån högt ställda krav matcha rätt kompetens med rätt uppdragsgivare. Vi erbjuder specialistkompetens inom Finance, HR, Supply Chain och IT.

SJR är idag cirka 550 medarbetare fördelade på tre regioner - Stockholm, Väst och Syd, med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingborg. Koncernen består av moderbolaget SJR in Scandinavia AB med dotterbolagen SJR in Sweden AB, Ogunsen AB, SJR IT AB och WES AB.


Titel: Värdepappersadministratör
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Försäkring
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 12 maj 2020 (38 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.