Systemekonom till AMF

Systemekonom till AMFOm tjänsten

Som systemekonom på AMF så blir du en del av redovisningsavdelningen som i dagsläget består av 8 medarbetare. Du rapporterar till Redovisningschefen. Redovisningsavdelningen är en del av stabsenheten och ansvarar för den finansiella rapporteringen i form av framtagande av bokslut, årsredovisning och delårsrapporter samt rapporterar även löpande till myndigheter såsom Skatteverket, Bolagsverket och Finansinspektionen. Redovisningsavdelningen ansvarar även för fakturahantering.

I tjänsten som systemekonom kommer du att ansvara för systemförvaltning och systemadministration främst avseende ekonomisystemet Raindance men även övriga system inom ekonomiområdet exempelvis Balancer, och Current Time.
Systemförvaltning avser att upprätthålla systemens funktionalitet och genomföra uppgraderingar vid behov samt föreslå förbättringar vad gäller systemstöd i de finansiella rapporteringsprocesserna. Du blir kontaktperson gentemot IT internt samt gentemot externa leverantörer som CGI/Raindance, Adra med flera. Systemadministration avser att genomföra ändringar i behörigheter, attesträtter, löpande ändringar i objekt/strukturer. Förutom de systemrelaterade arbetsuppgifterna ingår även i rollen att stötta redovisningsavdelningen i löpande redovisningsarbete exempelvis inläsning bokföringsfiler, leverantörs- och kundreskontra, deklarationsarbete och vissa kontoavstämningar.

Din bakgrund

Vi söker dig som har ekonomiutbildning och som har några års erfarenhet av redovisnings-/bokslutsarbete samt har arbetat mycket med systemfrågor.

Du är som person självgående och proaktiv genom att du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och driver processer framåt. Du har en god social och kommunikativ förmåga och trivs med att samarbeta med olika typer av människor samt med att stötta verksamheten i systemfrågor. Eftersom arbetsuppifterna varierar och du förväntas kunna arbeta både högt och lågt så är det viktigt att du är prestigelös och flexibel.

Om företaget

AMF ligger mitt i centrala Stockholm och vi är idag cirka 350 medarbetare. Med fyra miljoner kunder och ett förvaltat kapital på mer än 600 miljarder kronor, har vi ett stort samhällsansvar, och är en av de största aktörerna på den svenska pensionsmarknaden.

Vårt uppdrag är att ge våra kunder en så hög och trygg pension som möjligt. Och vi har alltid kundens bästa för ögonen. Vi ägs av fack och arbetsgivare tillsammans - och de har inget intresse av att själva ta del av vinsten. Därför går den oavkortat till våra kunder.

Vår vision är att bli bäst i Sverige på pensionen från jobbet. Vi drivs av ett stort engagemang för våra kunder och en stolthet för vårt uppdrag. Och vi lever enligt våra värdeord; enkel, trygg och mänsklig. Därför tycker vi att det är viktigt att visa varandra respekt och öppenhet på jobbet. Vi jobbar också för ett tydligt ledarskap, jämlikhet och mångfald genom rätten att få vara sig själv. Vi vill att alla ska känna arbetsglädje och trivas hos oss.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar AMF med SJR. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka in din ansökan snarast. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Karin Van Egeraat på 070-4715908. Vi tillämpar ett löpande urval, välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 4 juni 2019 (42 dagar kvar)
Visa var

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.