System Manager inom SimCorp Dimension till Första AP-fonden

System Manager inom SimCorp Dimension till Första AP-fonden

Har du erfarenhet av SimCorp Dimension, goda kunskaper om finansiella marknader och ett stort systemintresse? Är du några år in i karriären och söker en bred och utvecklingsinriktad roll hos en professionell kapitalförvaltning? Värdesätter du att arbeta med kompetenta kollegor och få goda möjligheter till utveckling - då kan detta vara din nästa utmaning!

Du kommer till ett team med stark laganda, som har roligt tillsammans och delar med sig av sin kompetens. Risk- och systemförvaltningsteamet, som blir dina närmsta kollegor, består av 8 personer varav 2 erfarna systemförvaltare. Arbete präglas av frihet under ansvar och nya idéer och initiativ värdesätts och verkställs. Fonden står inför flera spännande implementeringar och projekt under 2020 som du kommer bli delaktig i.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
  • Tillsammans med teamet ansvara för fondens finansiella huvudsystem SimCorp Dimension
  • Bidra med expertis och stöd till övriga systemanvändare
  • Ansvara för utveckling av systemet samt utbilda användare
  • Dagliga uppgifter avseende priskontroll, värdering samt säkerställa att marknadsdata är korrekt uppdaterat
  • Delta i eller driva projekt i syfte att förbättra processer och rutiner
Din profil

Vi söker dig som är civilekonom/ingenjör med ett antal års arbetslivserfarenhet inom finansbranschen. Du har erfarenhet av SimCorp Dimension tex genom rollen som systemförvaltare/superuser, konsult alternativt en administrativ roll inom data management eller liknande. Du har arbetat brett i systemet och har en god förståelse för affärsflöden. Vidare har du goda kunskaper om finansiella instrument, deras struktur och värderingsprinciper.

Vi lägger stor vikt vid din personlighet och söker en driven, utvecklingsorienterad lagspelare med en stark analytisk och problemlösningsförmåga. Du tar ansvar för ditt arbete, är serviceminded och trivs i roll med många kontaktytor.

Ansökan

I denna rekrytering har Första AP-fonden valt att samarbeta med SJR. Anställningen är en tillsvidareanställning. Eftersom Första AP-fonden arbetar efter en jämnare könsfördelning och ökad mångfald ser vi gärna kvinnliga sökanden till den här tjänsten.

För mer information är du välkommen att kontakta Sara Borgeström på 08-407 55 12. Vi intervjuar löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Notera att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

Första AP-fonden

Första AP-fonden är en av buffertfonderna i det allmänna pensionssystemet och förvaltade 30 juni 2019 352 miljarder kronor. Första AP-fondens uppdrag är att, med väl avvägda finansiella risker, uppnå högsta möjliga avkastning på fondens tillgångar och därmed långsiktigt bidra till en hög och förutsägbar ålderspension för nuvarande och framtida pensionärer. Fonden har en global inriktning med placeringar i aktier, obligationer, alternativa tillgångar, räntor och valutor. Tillgångarna förvaltas såväl internt som genom externa förvaltare.

Titel: System Manager SimCorp Dimension
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Bank & Finans
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 29 mars 2020 (40 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.