Skarp redovisningsekonom/financial controller söder om stan

Skarp redovisningsekonom/financial controller söder om stan

Är du en engagerad Redovisningsekonom som motiveras av att arbeta i en snabbrörlig miljö? Vill du ha en bred roll på roligt bolag? Då kan detta vara rollen för dig, varmt välkommen med din ansökan!

Vår kund är verksamma inom IT och beskriver sig själva som ett roligt bolag med trevligt klimat och spännande produkt. Nu finns det en ledig roll för dig som vill arbeta brett med redovisning samt göra en del controlleruppgifter. Detta är ett långsiktigt behov så det fungerar inte att fakturera via egen firma. Det är ett såkallat hyrköp.

Arbetsuppgifter:

Som Redovisningsekonom hos vår kund blir du en del av bolag med fina värderingar och stimulerande miljö. Detta är en bred roll där du förväntas ha fingrarna lite i alla kakburkar. Arbetet handlar mycket om att reda ut, hitta fel och grotta i gammal redovisning. Du kommer också att ansvara för både moderbolaget och dotterbolaget.

Nedan är vad som ingår i denna roll som Redovisningsekonom.
 • Löpande redovisning
 • Avstämningar och rapportering
 • Stänga bokslut och göra avikelseanalys
 • Utredningar och avikelser
 • Kontrollera balansräkningen och resultaträkningen till budget och prognos
 • Process och rutinförbättringar
Vem är du?

För att trivas i rollen som Redovisningsekonom hos vår kund tror vi att du har revisorsbakgrund och är nyfiken, social och positiv. Du bör vara lösningsorieterad och drivas av att vilja förbättra och förfina.

Vidare tror vi att du har flera års erfarenhet av redovisning och bokslut. Du bör vara duktig på Excel då det är excelmodeller som ligger till grund för både analys och prognosarbete. Då rollen innebär många kontaktytor internt är det viktigt att du är lyhörd och lätt kan förmedla analyser och ekonomisk information på ett enkelt och förståeligt sätt.

Andra personliga egenskaper som vi värdesätter är din sociala sida samt din humor. Lättsamhet och kreativa idéer är också något som uppskattas!

Nedan är några krav för att kunna söka denna tjänst:
 • Högskoleutbildning inom ekonomi
 • Revisorsbakgrund
 • Minst tre års arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter
 • Du kan göra pivottabeller och VLOOKUP
 • Intresserad av IT och olika system
 • Du talar och skriver flytande på svenska och på engelska
 • Du är tillgänglig relativt omgående och vill arbeta som konsult
Konsult hos SJR

Du drivs av att utvecklas och inspireras av nya utmaningar och miljöer. Du har en förmåga och känsla för att verka i olika verksamheter och grupper. Vi arbetar i nära samarbete med dig och är lyhörda för dina önskade utmaningar. Tillsammans med vårt goda renommé och varumärke samt med våra framgångsrika kunder kan vi matcha rätt uppdrag för dig och stödja dig i din önskade karriär.

Lite mer information

Uppdraget är ett konsultuppdrag på sex månader med anställning hos SJR men med goda möjligheter till överrekrytering till kund. Uppdraget startar omgående. Urvals- och intervjuarbetet kommer att ske löpande. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter kommer att behandlas konfidentiellt. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att höra av dig till ansvarig rekryterare, Emma Hultberg, på telefonnummer: 076 647 16 41. Jag ser fram emot din ansökan - varmt välkommen!

Om SJR

SJR in Sweden (SJR) är ett av Sveriges ledande rekryterings- och konsultföretag och har sedan 1993 byggt upp ett brett kontaktnät i näringslivet inom denna sektor. Personlig service och kvalitet är utmärkande för SJR. Vi är idag ca 550 anställda och har kontor i Stockholm, Malmö, Göteborg och Helsingborg. Vår främsta resurs är vår personal och vår vision är att vara förstahandsvalet för ekonomer som vill byta arbete och för företag som behöver personalresurser inom Ekonomi och Bank & Finans. SJR är noterat på First North. Vi hjälper våra kunder att tillsätta tjänster på chef-, specialist- och assistentnivå.

Titel: Financial Controller
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 16 nov 2020 (21 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.