Senior redovisningsekonom till internationellt bolag i Söderort

Senior redovisningsekonom till internationellt bolag i Söderort

Är du en kommunikativ redovisningsekonom som skulle finna det stimulerande att arbeta i en internationell roll med många kontaktytor? Då är detta uppdrag något för dig!

SJR söker nu för kunds räkning en senior redovisningsekonom, som kommer att arbeta med hela processen kring kundfakturering. Dina uppgifter kommer bland annat att innefatta
  • Den dagliga kundfaktureringen
  • Daglig bokföring av kundinbetalningar i olika valutor
  • Daglig bokföring av leverantsutbetalningar i olika valutor
  • Löpande bevakning och uppföljning av förfallna kundfakturor (åldersanalyser) inklusive utskick av betalningspåminnelser till kunder
  • Avstämning av kundreskontra och andra kundrelaterade balanskonton, t ex förskott från kunder och osäkra kundfordringar
  • Avstämning av bankkonton i olika valutor
  • Vara marknadsfunktionen behjälplig vid uppdatering av kundregister, framför allt kontaktinformation för kundfakturering och annan information för ekonomisk styrning, betalning och rapportering.
  • Driva och vidareutveckla kundfaktura- och betalningsprocesser.
  • Delta i månads- och årsbokslut med ansvar för avstämning av vissa balanskonton
Vår kund är verksam inom maskintillverkning, och sitter i trevliga lokaler i Sätra i södra Stockholm. Du kommer att ingå i moderbolagets ekonomifunktion, där du tillhör ett team om totalt 5 personer, och rapporterar till ekonomichefen.

Detta är ett konsultuppdrag hos SJR med start omgående, och som pågår till december.

Vem söker vi?

För att lyckas och trivas i denna roll tror vi att du har minst 3 års erfarenhet av arbete inom redovisning. Du behärskar flödet inom kundreskontra utan problem, och har god vana av att arbeta i olika ekonomisystem.

Du är en kommunikativ person som inte är rädd för att ta kontakt med olika funktioner inom bolaget, även på en internationell nivå. Du behärskar svenska och engelska obehindrat.

Som person tror vi att du även är flexibel, stresstålig, positiv och hjälpsam. Du är en utpräglad teammänniska som ser var saker behöver göras.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig Konsultchef Gustav Kendel på gustav.kendel@sjr.se Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2022-05-23

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet. I det fall den sökta tjänsten medför ekonomiskt ansvar kommer en kreditupplysning att genomföras avseende slutkandidaten.

Varmt välkommen med din ansökan!

Konsult hos SJR

Att arbeta som konsult hos SJR innebär att du blir en del av en dedikerad organisation med kompetens att ge dig perfekta förutsättningar att utvecklas både inom din yrkesroll och på ett personligt plan. Du får tillgång till vårt stora nätverk av intressanta företag och uppdragsgivare och därmed en unik möjlighet att ta din karriär till nästa steg.

Vi på SJR bryr oss om vår personal och tillsammans med oss får du en långsiktig partner som ger dig trygghet och stöd. Vi är lyhörda för dina behov och du kommer att ha en nära relation med din konsultchef som hjälper dig med dina utmaningar.

Om företaget
SJR in Sweden (SJR) är ett av Sveriges ledande och mest erfarna bolag inom rekrytering och konsultlösningar. Ända sedan starten 1993 har vi varit specialiserade inom såväl personlighetsbedömning som de områden vi rekryterar till, vilket ger oss en unik förmåga att utifrån högt ställda krav matcha rätt kompetens med rätt uppdragsgivare. Vi erbjuder specialistkompetens inom Finance, HR, Supply Chain och IT.


SJR är idag cirka 550 medarbetare med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg och Uppsala. Koncernen består av moderbolaget Ogunsen AB med dotterbolagen SJR in Sweden AB och WES AB.


För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår Integritetspolicy
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 3 juli 2022 (46 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.