Senior Redovisningsekonom som är stark på analys

Senior Redovisningsekonom som är stark på analys

Till vår kund har vi nu i uppdrag att rekrytera en driven och mycket erfaren redovisningsekonom. Rollen ger dig möjlighet att arbeta i en snabbrörlig, dynamisk miljö.
Du välkomnas till ett engagerat och härligt gäng. Kundens placering är inom Stockholm.

Du kommer att tillhöra ett ekonomiteam på 5 personer och rapportera till Ekonomichefen. Vi söker dig som stimuleras av att arbeta med förbättringar och av att aktivt bidra till att utveckla flöden och processer. Som redovisningsekonom kommer du att arbeta med att sköta redovisningen med allt från ax till limpa till ett eller flera bolag inom koncernen.
I din roll kommer det även att ingå en del controller uppgifter kopplat till budget, prognos och uppföljning. För att lyckas i rollen söker vi dig som gillar problemlösning och som har ett skarpt öga när det gäller siffror, noggrannhet och analys. Du kommer även att upprätthålla externa kontakter med revisorer och med andra berörda kollegor internt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Löpande bokföring
  • Moms- och skattedeklarationer
  • Avstämningar och periodiseringar
  • Bokslutsarbete (månads-, kvartals- och årsbokslut)
  • Framtagning av årsredovisning för moder- och dotterbolag
  • Deltagande i budget- och prognosarbete
  • Säkerställa kvaliteten i redovisningen genom att utveckla och förbättra processer
  • Analys och uppföljning av resultat vid månads/kvartals bokslut
  • Redovisningen sker i Navision
Kvalifikationer
Vi söker dig som har minst 10 års dokumenterad erfarenhet av kvalificerat redovisningarbete. Erfarenhet av kund- och leverantörsreskontra. Bokslutsjälvständig. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. Goda kunskaper i excel.
Vi arbetar i Navision och AARO. Önskvärt med tidigare erfarenhet från internationell miljö och eller arbete i ett dotterbolag i en koncern.

Vem är du?
Som person är du strukturerad med hög analytisk förmåga. Du har sinne för siffror och ser både detaljer och helheten. Du kommunikativ och har lätt för att skapa förtroende, samtidigt som du självständigt kan driva projekt och frågor. Du är i grunden en positiv och prestigelös person, samtidigt som du är en riktig lagspelare med starkt fokus på att leverera i tid med hög kvalitet.

Ansökan
Välkommen med din ansökan. För mer information tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Therese Kraft på 08-457 55 14. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2020-05-03.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...

Titel: Senior Redovisningsekonom
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 7 juni 2020 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.