Senior Business Controller till Caverion

Senior Business Controller till Caverion

Caverion erbjuder dig en spännande roll som Senior Business Controller där du får ansvara för att driva och leda controllerverksamheten för region Managed Services och Service Stockholm.

Med djupgående teknisk kompetens inom drift och underhåll och med fokus på hållbara lösningar, driver Caverions region Managed Services ett flertal driftentreprenader hos viktiga kunder. Vi verkar bl.a. i ett flertal sjukhusmiljöer, i Stockholms tunnelbana och företag inom läkemedelsbranschen.

Du rapporterar till Head of Business Control och är placerad på Caverions kontor på Kungsholmen.

Om tjänsten

Rollen som Senior Business Controller är en specialistroll där ditt ansvar är att stötta Caverions nationella region Managed Services och Service Stockholm. I rollen är du med och driver lönsamhet, utveckla verksamheten/affärsmannaskapet, jobba med uppföljning som "performance management" samt se över möjligheter och risker i kontrakt och projekt .

Som Senior Business Controller leder du budget- och prognosarbetet i din region och ansvarar för rapportering i samband med bokslut samt att följa upp adekvata KPI'er. Att arbeta med successiv vinstavräkning är en del av din vardag.

Rollen har även ett personalledande ansvar över två medarbetare där Caverion ger dig bra verktyg och stöd för att du både ska lyckas och utvecklas i din roll som ledare. Som en viktig del av regionledningsgruppen bidrar du med din specialistkompetens och till att förbättra och effektivisera modeller, arbetssätt och processer inom ditt verksamhetsområde.

Är det här du?

Vi söker dig som har flera års relevant arbetslivserfarenhet inom ekonomisk uppföljning, controlling och analys i en service- och projektverksamhet. Särskilt intressant är du som har erfarenhet av installations- och/eller byggbranschen.
I grunden har du en examen från högskola/universitet inom ekonomi. För att vara framgångsrik i rollen har du en god erfarenhet av att arbeta med successiv vinstavräkning och erfarenhet från riskmanagement. Dina systemkunskaper är utmärkta och du är en avancerad Excel-användare, erfarenhet av SAP är ett plus. Då personalledning ingår i rollen är det meriterande om du har erfarenhet från ledarrollen men det är inte ett krav. Goda kunskaper i engelska och svenska är ett krav.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som tar eget ansvar och initiativ till att driva ditt arbeta framåt med god kvalité. Du är prestigelös, och har inga problem med att växla mellan strategiskt och mer operativt arbete. Du är kommunikativ, och kan förmedla budskap enkelt och tydligt, trots komplexa sammanhang. Du trivs i en stödjande roll där du är inlyssnande samtidigt som du ska utmana verksamheten för att nå uppsatt mål. Du utmärker dig både som expert och ledare genom att vara ihärdig, proaktiv och analytisk. Slutligen, har du en positiv och öppensinnad inställning som motiveras av att förändra och effektivisera saker till det bättre. Du har körkort (B) då resor i tjänsten förekommer.

Om Caverion

Caverion Sverige AB ingår i Caverion-koncernen som är noterat på NASDAQ OMX Helsingfors. Koncernen omsatte 2018 cirka 2,2 miljarder euro och har omkring 15 000 anställda inom 10 länder i norra och centrala Europa.

Caverions verksamhet i Sverige har cirka 3000 medarbetare och finns etablerade på drygt 75 orter. Detta gör att du som anställd har stora utvecklingsmöjligheter beroende på intresse och kompetens. Det finns möjlighet att specialisera sig inom sitt kompetensområde samt att bredda sin kunskap till nya arbets- eller teknikområden. Caverion jobbar också med att utbilda och erbjuda anställda internt att ta på sig större roller i form av chefs- och arbetsledarroller.

På Caverion genomsyras vårt arbete av värderingarna:
  • Innovation
  • Samarbete
  • Ansvar
  • Professionalitet
Ansökan

I denna rekrytering har Caverion valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Therese Kraft på tfn.08-407 55 14.
Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2020-01-12.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...

Titel: Senior Business Controller
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 8 feb 2020 (20 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.