Senior Accountant till Marsh McLennan

Senior Accountant till Marsh McLennan

Marsh är världens största försäkringsrådgivare. Vi hjälper några av Sveriges största företag att identifiera, analysera och hantera affärsrisker, vilket genererar en mer säker och förutsägbar vardag i en komplex och snabbföränderlig värld. På Marsh blir du en del av ett globalt företag med över 70 000 anställda. I mer än 130 länder skapar och säkrar Marsh affärsmöjligheter för de största företagen genom råd om risker, riskhantering och försäkring.

Om tjänsten

Marsh utökar nu den svenska Controller-funktionen med en erfaren financial controller. Den svenska koncernens ekonomifunktion är till stora delar outsourcad vad gäller det löpande redovisningsarbetet och bokslut. Controllerfunktionen i Stockholms uppgift är därför att säkerställa och kontrollera kvalitén i leveranserna från dessa service centers samt göra justeringar till Swedish Gap. Marsh har kommit långt i sin outsourcing och rollen innebär till stor del att utveckla samarbetet med dessa center, utveckla processer, rutiner och få till en effektiv och kvalitetssäker rapportering. Du kommer därför att jobba i en mycket internationell kontext och dagligen ha kontakt med kollegor runt om i världen.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av:
  • kontroll av svensk moms samt omvänd skattskyldighet
  • kontroll av kontoavstämningar
  • bokföring och avstämning av skatt, socialavgifter och moms
  • avstämning av undermoduler mot huvudboken och då främst klientmedel
  • avstämning av finansiella flöden och våra bankkonton
  • avstämning av svensk redovisning mot justeringar för USGAAP
  • delaktig vid externa och interna revisioner
  • analyser och rapportering till vår hub i UK
  • uppdatering av dokumentation och förbättra bolagets processer för rapportering och redovisning
Din bakgrund

Vi söker dig med en akademisk examen inom ekonomi. Du har gedigna kunskaper inom redovisning, regelverk (gärna förståelse för justeringar US/SW GAAP), inklusive goda kunskaper inom moms och skatt. Vi tror att du har minst 5 års erfarenhet från en kvalificerad roll inom redovisning, gärna från en internationell miljö med Shared Service Centers.

Du har ett analytiskt arbetssätt och drivs av att få arbeta med problemlösning. Du lockas av en miljö där allt inte är på plats och du får möjlighet att utveckla processer och påverka arbetets utformning framåt. Du klarar av att hålla fokus och jobba uthålligt när du stöter på utmaningar. Vidare trivs du i en internationell miljö med många kontaktytor. Du är rak och tydlig i din kommunikation och är bra på att etablera relationer även på distans.

Vidare kräver tjänsten mycket goda kunskaper i engelska samt Excel.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Marsh med SJR. Skicka in Din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande. Alla ansökningar och kontakter kommer att behandlas konfidentiellt.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sara Borgeström, 070-4715914.

Notera att vi tyvärr inte kan ta emot din ansökan via email.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Sara Borgeström
Telefon 070 471 59 14
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 2 nov 2021 (35 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.