Risk Manager till Erik Penser Bank

Risk Manager till Erik Penser Bank

Nu utökar Erik Penser Bank sin Riskkontrollfunktion och söker en erfaren Risk Manager med inriktning operativ risk samt IT- och informationssäkerhetsrisk. Du kommer ingå i ett riskkontrollteam på tre personer och rapportera till bankens CRO.

Vi söker dig som är trygg i din roll och van att självständigt driva riskrelaterade frågor och genomföra utbildningar. Du ska ha förmåga att skapa strukturer för riskkontroll och riskuppföljning samt fungera som riskexpert i projekt som drivs av verksamheten. Då vi är en liten bank med ca 100 anställda, men med ett brett utbud av produkter och tjänster, kan vi locka med en bred roll med mycket eget ansvar och möjlighet att påverka i en verksamhetsnära roll med många kontaktytor.

Exempel på arbetsuppgifter:
  • Löpande bevakning och kontroll av hur verksamheten hanterar operativ risk generellt och IT- och informationssäkerhetsrisker specifikt
  • Systemägarskap och vidareutveckling av banken GRC-system
  • Leda arbetet avseende årlig självutvärdering av operativa risker
  • Delaktig i framtagande av bankens IKLU kopplat till operativa risker
  • Löpande utveckla, granska och kontrollera efterlevnaden av bankens ledningssystem för informationssäkerhet
  • Bevaka och validera kontrollefterlevnaden i bankens mest västenliga verksamhetsprocesser samt stödja i översyn och upprättande av processer
  • Projektbaserade granskningar av avgränsade områden
  • Rådgivning och kontroll i samband med projekt omfattande nya produkter och tjänster (NPAP) och outsourcing
  • Sammanställa underlag för kvartalsvis riskrapportering till styrelse och ledning
Din profil

Vi söker dig med en relevant akademisk utbildning och fem års arbetslivserfarenhet, varav merparten inom finansiell verksamhet. Du har tidigare erfarenhet från bank och/eller värdepappersbolag och har kunskap om lagar och regleringar för denna typ av verksamheter. Då personen vi söker kommer vara den i teamet som specialiserar sig inom IT- och informationssäkerhetsrisker är det viktigt med såväl intresse för som viss erfarenhet från praktiskt arbete med denna typ av risker. Vi ser gärna att du varit delaktig i att bygga modeller, ramverk och rutiner för operativa risker generellt och IT- och informationssäkerhetsrisker specifikt.

Rollen kräver SwedSec-licens för ledning och kontroll, denna kan dock tas inom en angiven tidsram efter att anställningen påbörjats. Vi ser gärna att du kommer från konsultbranschen och på så vis skaffat dig en bred kunskapsbas inom operativa risker, gärna med erfarenhet från flera av försvarslinjerna.

Av dig som person kommer det ställas krav på självständighet, integritet, objektivitet och analytisk förmåga. En god kommunikativ och pedagogisk förmåga är också avgörande för att lyckas i rollen - inte minst i samband med rådgivnings- och utbildningssituationer. Sist men inte minst hoppas vi att du delar vårt positiva och lösningsorienterade synsätt och vårt engagemang för en god riskkultur.

Om Erik Penser Bank

Erik Penser Bank erbjuder ett brett urval av finansiella tjänster till privata och institutionella investerare och fokuserar på att skapa värde till våra kunder. Banken har cirka 100 anställda och kontor i Stockholm. Affärskulturen bygger på en övertygelse om att långsiktig framgång för banken endast kan vara grundad på framgång för våra kunder och uppdragsgivare.

Läs mer på www.penser.se

Ansökan

I denna rekrytering har Erik Penser Bank valt att samarbeta med SJR. Intervjuer och urval sker löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sara Borgeström på 070-4715914 alt på sara.borgestrom@sjr.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...

Titel: Risk Manager
Mer info
Kontaktperson Sara Borgeström
Telefon 070 471 59 14
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Bank & Finans
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 20 dec 2020 (20 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.