Risk Manager Informationssäkerhet till Söderberg & Partners

Risk Manager Informationssäkerhet till Söderberg & Partners

Vill du arbeta brett med informationssäkerhetsrisker i ett ledande bolag i finansbranschen? Söker du en tjänst med stort eget ansvar med goda utvecklingsmöjligheter i ett växande bolag?

Nu söker Söderberg & Partners en Risk Manager med fokus på informationssäkerhet till huvudkontoret i Stockholm. Tjänsten är mångsidig och innebär att verka för att öka organisationens förståelse för, och mognad kring, informationssäkerhetsrisker samt att säkerställa verksamhetens riskhantering genom löpande kontroller.

Om tjänsten

Rollen som Risk Manager innebär att identifiera, mäta, analysera och dokumentera informationssäkerhetsrisker. Dina dagliga arbetsuppgifter kommer att bestå av att genomföra aktiviteter enligt kontrollplan, agera stöd mot verksamheten, löpande identifiera informationssäkerhetsrisker och se till att de hanteras. Du kommer även följa upp tidigare identifierade brister samt arbeta med incidenthantering.

Din roll innebär också att följa utvecklingen i omvärlden och vara med och forma Söderberg & Partners strategi för att hantera cyberhot. Rapportering sker till Riskchef men kontaktytorna inom bolaget är många. Arbetet är varierande och dynamiskt där både helikopterperspektivet och förståelse för detaljernas inverkan är viktigt. Samverkan med såväl verksamhet som IT är viktigt för att förstå var känsliga områden finns.

Vi arbetar både med operativa och finansiella risker vilket gör att det finns stora möjligheter till personlig och yrkesmässig utveckling. Söderberg & Partners är ett nytänkande bolag med en stark företagskultur där medarbetarna har höga ambitioner, ett stort engagemang och intresse för sina respektive arbetsområden. Vi värdesätter nya idéer som för utvecklingen framåt.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Säkerställa hantering, uppföljning och kontroll av informationssäkerhetsrisker
 • Analysera riskernas inverkan på verksamheten
 • Stötta verksamhetens informationssäkerhetsarbete
 • Självständigt utforma och genomföra kontrollinsatser
 • Rapportering och uppföljning
Din profil

Vi söker dig som har:
 • Akademisk examen inom IT, ekonomi eller juridik, gärna civilingenjör eller civilekonom
 • Minst 3 års erfarenhet från roll inom risk eller internkontroll med inriktning IT/ informationssäkerhetsrisker
 • Erfarenhet av att genomföra kontroller och granskningar
 • Erfarenhet av att skriva rapporter och förmåga att uttrycka sig skriftligt, både på svenska och engelska
 • Goda kunskaper kring informationssäkerhet
 • Stor vana av MS Excel (SQL och VBA är meriterande))
 • Swedsec-licens är meriterande
Vi söker dig med stort driv att lära mer och som vill utvecklas tillsammans med oss. Du är analytisk, strukturerad och lösningsorienterad. Du tar självständigt ansvar för dina arbetsuppgifter och för dem framåt, men du är samtidigt en del av gruppen där vi delar erfarenheter och stöttar varandra. Det är av stor vikt att du bra på att skapa förtroende och bygga relationer, samtidigt som du har hög integritet.

Om Söderberg & Partners

Söderberg & Partners grundades 2004 i Sverige och är idag en av Nordens och Nederländernas ledande finansiella rådgivare och förmedlare av försäkringar och finansiella produkter och tjänster.

I grund och botten handlar Söderberg & Partners erbjudande om att hjälpa människor och företag att fatta välgrundade beslut i frågor som påverkar deras ekonomi och deras liv.

Vi kanaliserar och konkretiserar detta erbjudande genom ett flertal olika verksamheter som bedrivs inom ramarna för varumärket Söderberg & Partners. Dessa verksamheter innefattar bland annat tjänstepensionsrådgivning, försäkringsrådgivning och försäkringsförmedling, samt kapitalrådgivning och kapitalförvaltning. Vi utvecklar och erbjuder även digitala verktyg för bland annat finansiell rådgivning, löne-, och förmånshantering, och medarbetarutveckling.

Ansökan

I denna rekrytering har Söderberg & Partners valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sara Borgeström, e-mail sara.borgestrom@sjr.se alt 070-4715914. Vi intervjuar och presenterar kandidater löpande så vänta inte för länge med din ansökan. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.

Vi arbetar kompetensbaserat och använder oss av arbetspsykologiska tester som en del av urvalsprocessen. Allt för att säkerställa en fördomsfri och rättvis rekryteringsprocess.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår Integritetspolicy
Mer info
Kontaktperson Sara Borgeström
Telefon 070 471 59 14
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Bank & Finans
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 2 aug 2022 (27 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.