Risk Controller till Brummer & Partners

Risk Controller till Brummer & Partners

Brummer och Partners är en ledande europeisk hedgefondförvaltare. Vår affärsidé är att samla aktivt förvaltade fonder med olika investeringsstrategier i en och samma företagsgrupp i syfte att erbjuda en väl diversifierad förvaltning. Vi förvaltar cirka 105 miljarder kronor på uppdrag av institutioner, företag och privatpersoner. Vi är för närvarande drygt 300 personer fördelade på sju länder med huvudkontor i Stockholm. Läs mer på brummer.se.

Om tjänsten

Brummer & Partners har en stark riskkultur och vi lägger stor vikt vid att hålla en riskhantering av högsta klass i förvaltningen. Vi vill förstärka riskteamet i Stockholm och söker därför nu en erfaren, driven och målinriktad Risk Controller. Gruppen består idag av fem medarbetare med hög kompetens och akademisk nivå.

Riskteamet har det övergripande ansvaret för riskmätning och riskkontroll för fonderna inom Brummer & Partners.

Rollen innebär en blandning av finansiella och regulatoriska frågeställningar. Dina ansvarsområden innefattar bland annat:
  • Ägandeskap och ansvar för ramverket för riskkontroll för en eller flera av Brummer & Partners fonder, såväl i Sverige som internationellt
  • Utveckla och utvärdera processer inom riskkontroll och rapportera brister och risker till styrelse och ledning
  • Stödja organisationen i frågor gällande risk och regelefterlevnad
  • Analysera och presentera data i styrelserapportering
  • Driva och implementera processer för kontroll och rapportering till såväl styrelse som verksamhet
  • Bevaka nya kommande regelverk och branschstandarder genom aktiv omvärldsbevakning
Lämplig bakgrund

Vi söker dig med flera års erfarenhet av arbete med riskkontroll och regelefterlevnad inom fonder och värdepapper. Alternativt så kommer du från konsultroll inom Risk Management och har ett genuint intresse för finansmarknaderna, dess instrument och processer. Erfarenhet inom AIFMD, UCITS, Mifid, OPERA, IDD, PRIIPS, PQR eller Solvency II är meriterande. Då mycket av arbetet är projektbaserat och utvecklingsorienterat ser vi gärna att du har haft ansvar för processutveckling sen tidigare.

Du behöver vara flytande i såväl svenska som engelska och vara van vid att arbeta med dokumentation och rapporter på båda språken. Du har en mycket god generell förmåga att uttrycka dig i skrift.

Som person är det viktigt att du är kommunikativ, pedagogisk och bra på att samarbeta med andra. Du kännetecknas också av att vara välstrukturerad och ha en stark integritet. För att passa in i gruppen är det också viktigt att du är målinriktad, driven och kreativ i kombination med ett ödmjukt och prestigelöst sätt.

Vi kan erbjuda dig en mycket bred roll, från att utveckla strategier för riskkontroll till detaljer i regelverkstolkning och modellering, i en intellektuellt utmanande miljö hos en av Europas ledande hedgefondförvaltare.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på attraktiv plats i centrala Stockholm.

Ansökan

I denna rekrytering har Brummer & Partners valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sara Borgeström på 070-4715914. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2020-06-10.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...

Titel: Risk Controller
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Bank & Finans
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 13 juli 2020 (45 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.