Redovisningsspecialist med erfarenhet av IFRS

Redovisningsspecialist med erfarenhet av IFRS

Vill du arbeta på ett företag som går som tåget och har över 10 bolag i koncernen? Är du redovisningsspecialist och har erfarenhet av IFRS samt ser dig om efter en långsiktig tjänst - varmt välkommen med din ansökan!

Är du redo för en riktig utmaning där du i en bred roll kommer få växa i din roll som redovisningsspecalist? Du kommer att få lära dig en del både om controlling och koncernredovisning och kommer få komma in i en spännande bransch där det finns gott om möjligheter!

Arbetsuppgifter:
  • Ansvarig för all legal redovisning
  • Ansvarig för all rapportering i enlighet med IFRS 16
  • Driva utveckling och stötta teamet i redovisningsfrågor
  • Delaktig i planering av bokslutsprocess och bokslutsgranskning
  • Balans- och kassaflödesfrågor
  • Vara van vid stora globala koncerner
Är du den vi söker?

Som redovisningsspecialist hos vår kund behöver du vara enormt vass på redovisning och komplexa frågor kopplat till det. Du behöver vara bra på processer och att driva arbetet framåt. Vidare behöver du vara en coachande och engagerad person som drivs av att samarbeta och driva bolaget, som befinner sig i en spännande tillväxtfas, till nya höjder!

För att lyckas i rollen som redovisningsspecialist är det ett krav med högskoleutbildning inom ekonomi samt erfarenhet av globala koncerner och IFRS. Det är även meriterande om du har haft personalansvar i någon av dina tidigare roller. Excel är du helt bekväm i, så även att skriva och tala på både svenska och engelska.

För att axla rollen som redovisningsspecialist behöver du vara kommunikativ, framåt och nyfiken. Vidare är det viktigt att vara noggrann och strukturerad i ditt arbetssätt.

Du har ett utpräglat sinne för redovisning och gedigen erfarenhet av rapportering enligt IFRS.

Viktig information

Ovanstående är ett konsultuppdrag. Uppdragstiden är med start omgående och förväntas pågå sex månader. Urval och intervjuer sker löpande och vi rekommenderar dig därför att skicka in din ansökan så snart som möjligt. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Emma Hultberg på 0766471641.

Konsult hos SJR

Du drivs av att utvecklas och inspireras av nya utmaningar och miljöer. Du har en förmåga och känsla för att verka i olika verksamheter och grupper. Vi arbetar i nära samarbete med dig och är lyhörda för dina önskade utmaningar. Tillsammans med vårt goda renommé och varumärke samt med våra framgångsrika kunder kan vi matcha rätt uppdrag för dig och stödja dig i din önskade karriär.

Om företaget

SJR in Sweden (SJR) är ett av Sveriges ledande rekryterings- och konsultföretag och har sedan 1993 byggt upp ett brett kontaktnät i näringslivet inom denna sektor. Personlig service och kvalitet är utmärkande för SJR. Vi är idag ca 550 anställda och har kontor i Stockholm, Malmö, Göteborg och Helsingborg. Vår främsta resurs är vår personal och vår vision är att vara förstahandsvalet för ekonomer som vill byta arbete och för företag som behöver personalresurser inom Ekonomi och Bank & Finans. SJR är noterat på First North. Vi hjälper våra kunder att tillsätta tjänster på chef-, specialist- och assistentnivå.

Titel: Redovisningsspecialist
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 18 juli 2020 (47 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.