Redovisningsekonom till Schibsted

Redovisningsekonom till Schibsted

Har du erfarenhet av redovisning? Vill du arbeta med ansvar över dina egna bolag i en välkänd mediekoncern med mycket goda förmåner? Då kan det här vara tjänsten för dig!

Arbetsuppgifter
Du kommer att ha det dagliga ansvaret för att utföra redovisningsprocessen för de bolag du ansvarar för, samt att ha överblicken över helheten. Du ansvarar för snabb och högkvalitativ rapportering och är kontaktpunkten för förfrågningar om redovisning inom dina bolag.

Du kommer bland annat arbeta med:
  • Ansvar för redovisningen från ax till limpa (ej leverantörs- och kundreskontra)
  • Utföra månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Rapportering av moms och skatt
  • Kontakt med myndigheter och revisorer
  • Stöd till förbättringsinitiativ och relevanta project
  • Utföra månatliga interna controller och diverse ad-hoc

Din bakgrund

Vi ser gärna att du har minst 5 års erfarenhet av redovisning. Du har kunskap om regelverk och efterlevnadskrav, en analytisk förmåga samt en stor uppmärksamhet på detaljer. Du har även ett kritiskt tänkande och stor problemlösningsförmåga samt uttrycker dig utmärkt skriftlig och muntligt. Vidare har du goda kunskaper i engelska och det är meriterande om du har erfarenhet av Microsoft Dynamics 365.

Som person gillar du att vara i en föränderlig miljö och drivs av att utvecklas. Du är ansvarstagande och arbetar strukturerat. Vidare trivs du i en roll som en del i ett team samtidigt som du är bekväm med att arbeta självständigt.

Om företaget
Du kommer vara en del av Schibsted Finance Operations, som är hjärtat i ekonomifunktionen i Schibsted och består av ett team på totalt 60 engagerade medarbetare lokaliserade i Stockholm och Oslo. Finance operations levererar högkvalitativa redovisnings- och financial controlling-tjänster till majoriteten av Schibsteds dotterbolag inkluderat kända varumärken som Aftonbladet, Svenska Dagbladet, Blocket, Lendo, Omni, Tv.nu, Klart Väder, Vinguiden med mera.

Ansökan
I denna rekrytering har Schibsted valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sebastian Ragnarsson på Sebastian.Ragnarsson@sjr.se. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.

Vi arbetar kompetensbaserat och använder oss av arbetspsykologiska tester som en del av urvalsprocessen. Allt för att säkertställa en fördomsfri och rättvis rekryteringsprocess

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 6 nov 2022 (31 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.