Redovisningsekonom till Munters

Redovisningsekonom till Munters

I den här spännande rollen kommer du att ingå i Munters Europes Financial Serviceavdelning. Avdelningen är ett internt servicecenter som ansvarar för redovisning, intern och extern rapportering, business control och treasury för interna kunder - totalt sju bolag i Sverige samt ett bolag i Danmark, ett i Norge och ett i Finland.

Du blir en del av ett team på 12 personer inklusive chef (av dessa är 2 konsulter) och kommer ansvara för dom övriga nordiska bolagen i Norge, Finland och Danmark. Gruppen arbetar dock som ett team och stöttar varandra i arbetet med övriga bolag. Du kommer också vara delaktig i projekt för att utveckla arbetet inom avdelningen, samt delta aktivt i att effektivisera och digitalisera redovisningsrutiner och processer. Ni har ett nära samarbete med andra finansavdelningar inom koncernen som tex Group Accounting. Du rapporterar till Manager Finance Service Nordic. Det är flexibla arbetstider samt att du kan arbeta remote halva tiden om så önskas. Huvudkontoret sitter i Kista.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av:
  • Löpande bokföring
  • Månads- kvartals- och årsbokslut samt årsredovisningar
  • Avstämningar och rapportering
  • Analys och uppföljning
  • Prognos o budget arbete
  • Momsredovisningen för samtliga bolag
  • Ad hoc-uppgifter inom avdelningen
Din bakgrund
Vi söker dig som har universitetsutbildning inom ekonom eller motsvarande och har arbetat ett par år med kvalificerat redovisningsarbete. Du är självständig inom hela det ekonomiska flödet och det är meriterande om du behärskar arbete med årsredovisning enligt K3. Goda kunskaper i Excel är en förutsättning, liksom erfarenhet av ERP-system. Vidare är du bra på att uttrycka dig väl på svenska och engelska, i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
Som redovisningsekonom på Munters är det viktigt att du trivs med att ta ansvar för helheten, att du värdesätter teamarbete, är driven och bidrar till gruppens samarbete och utveckling på ett positivt sätt. Givetvis har du nytta av att vara analytisk, strukturerad och ansvarstagande. Utöver detta hoppas vi att du uppskattar en dynamisk och internationell miljö som står inför spännande förändringar.

Om företaget
Munters är en global ledare inom energieffektiva och hållbara klimatlösningar. Genom innovativa teknologier skapar Munters det perfekta klimatet för krävande industriella applikationer, varav de största segmenten är livsmedel, läkemedel och lantbruk. Munters har utvecklat framtidens klimatlösningar sedan 1955 och är sedan 2017 noterat på Nasdaq Stockholm.

Ansökan
I denna rekrytering har Munters valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sebastian Ragnarsson på Sebastian.Ragnarsson@sjr.se. Urval och intervjuer sker från vecka 33. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.

Vi arbetar kompetensbaserat och använder oss av arbetspsykologiska tester som en del av urvalsprocessen. Allt för att säkertställa en fördomsfri och rättvis rekryteringsprocess

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 13 sept 2022 (33 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.