Redovisningschef till Tyréns Sverige AB

Redovisningschef till Tyréns Sverige AB

Om företaget

På Tyréns arbetar vi med samhällsbyggnad med målet att skapa bättre förutsättningar för dagens och framtidens städer. Våra skickliga ingenjörer, arkitekter och samhällsplanerare gör skillnad varje dag, inom alla våra områden. Vi är en nyfiken och engagerad arbetsplats där innovation och hållbarhet visar vägen. Vi tror på våra medarbetare och satsar stort på forskning och utveckling. Nu kan du vara med och påverka morgondagen. För att framtiden spelar roll.

Om tjänsten

Tyréns rekryterar nu en erfaren Redovisningschef som kommer att ansvara för att leda redovisningsfunktionen och driva riktningen för det operativa redovisningsarbetet in i framtiden. Du har ett starkt driv och vilja att påverka samt trivs med att arbeta i en entreprenörsdriven företagskultur.

Tjänsten som Redovisningschef på Tyréns innebär att du får personalansvar, i dagsläget för 5 medarbetare, och rapporterar direkt till bolagets Ekonomichef.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar:
  • Leda arbetet på redovisningsfunktionen
  • Coacha och utveckla medarbetare inom sin avdelning
  • Ansvar för månads- och årsbokslut inklusive rapportering till koncernen
  • Ansvar för upprättande av årsredovisning, inkomstdeklarationer och kontakt med revisorer
  • Stötta verksamheten i redovisnings- och skattefrågor
  • Driva utredningsfrågor inom ansvarsområdet (intern kontroll, moms, skatt, redovisningsprinciper m.m.)
  • Leda/delta i olika utvecklingsprojekt inom bolaget
Din bakgrund
Vi söker dig som har en civilekonomexamen eller motsvarande med inriktning mot redovisning eller revision. Du har minst 5 års erfarenhet av redovisningsarbete och är självständig inom redovisningsområdets samtliga delar. Antingen så arbetar du redan idag i rollen som Redovisningschef och har några års erfarenhet eller så är du redo att ta nästa steg i din utveckling. Rollen kräver god förståelse för ekonomiprocesser och kopplingen till ekonomisystem. Du förväntas ha goda kunskaper i Microsoft 365 och jobbar obehindrat i Excel. Du är flytande i svenska och goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift. Det är viktigt att du har mycket goda kunskaper om redovisningsstandarder såsom K3 och IFRS. Det är även meriterande om du har erfarenhet av projektredovisning och arbetat med Visma PX samt Visma Control.

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen om Redovisningschef är du nyfiken positiv och gillar utmaningar. Samtidigt som du är självgående, lösningsorienterad och ansvarstagande så motiveras du av att se andra lyckas och växa i sina roller. Du är kvalitetsmedveten och noggrann samt har ett prestigelöst förhållningssätt. Andra viktiga egenskaper är att du är serviceinriktad och social samt trivs med att ha många kontaktytor i organisationen och förklara de ekonomiska sambanden.

Tyréns är ett av Sveriges ledande konsultföretag inom samhällsbyggnad. I samspel med kunder och partners skapar vi hållbara lösningar inom stadsutveckling och infrastruktur. Vi har 3 000 medarbetare och verksamhet i Sverige, England, Estland, Litauen, Polen och Bulgarien. Tyréns är stiftelseägt och vår ägandeform gör det möjligt för oss att satsa målmedvetet på forskning och utveckling inom samhällsbyggnadsområdet. Vi drivs av nyfikenhet och har ett nära samarbete med universitet och högskolor.

Ansökan

I denna rekrytering har Tyréns valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Karin Van Egeraat på 070 4715908. Urval och intervjuer kommer att påbörjas i mitten på augusti.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår Integritetspolicy
Mer info
Kontaktperson Karin Van Egeraat
Telefon 070-4715908
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 3 sept 2022 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.