Projektledare till Foras förändringsresa

Projektledare till Foras förändringsresa

Om Fora

Fora är ett serviceföretag som hanterar kollektivavtalade pensions- och försäkringslösningar för över 235 000 företag och deras 3,9 miljoner anställda. En viktig del av ett tryggt arbetsliv och företagande är pension och försäkringar. Genom att förtydliga och förenkla vill vi erbjuda våra kunder en så enkel pensions- och försäkringslösning som möjligt. Vi som arbetar på Fora gör skillnad för våra kunder genom att omsätta kunskap till nytta. Det är service och gör Fora till länken för ett tryggare arbetsliv. På Fora får vi energi och glädje av att jobba tillsammans för att hjälpa våra kunder. Vi arbetar i moderna, aktivitetsbaserade lokaler mitt i Stockholm och självklart omfattas alla medarbetare av kollektivavtal.

Fora befinner sig i en spännande och utmanande förändringsresa med stora satsningar inom digitalisering och processeffektivisering. Målet är nöjdare kunder och en stärkt kundupplevelse. Framgången ligger i kraften och kunskapen hos våra medarbetare och i vår kultur som verkar för ständiga förbättringar och personlig utveckling.

Vi söker nu dig som vill vara en del av Foras transformation. Vi är mitt inne i en förändringsresa som innefattar både kultur, arbetssätt och systemstöd.

Ansvar och arbetsuppgifter

I rollen som projektledare kommer du vara delaktig i att Fora blir en modern digital mötesplats med relevanta tjänster och hög servicenivå.

Projekten omfattar stora delar av företagets verksamhet där vi bygger nya digitala självservicetjänster samt byter ut flera system som exempelvis, försäkringssystem, ekonomisystem och säljstödsystem. Projekten kan komma att variera i storlek och omfattning från mindre projekt till stora projekt som även kan innefatta delprojekt. Du kommer ha kontakt med externa leverantörer likväl som interna medarbetare och du rapporterar till chef för IT-utveckling.

Vidare kommer dina arbetsuppgifter/ansvar att vara:
  • Säkra leverans av projektets mål
  • Säkerställ en kontinuerlig uppföljning av budget
  • Planera och säkra resurser för ditt projekt
  • Rapportera och informera om projektstatus till styrgrupp och övriga intressenter
  • Hantera krav- och förväntningar från intressenter/kravställare från olika delar av organisationen
  • Hantera avvikelser och störningar och göra prioriteringar inom projektet
Kvalifikationer och personlighet

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning samt några års erfarenhet av projektledning. Du är en trygg projektledare med erfarenhet av att leda projekt i en verksamhet i förändring och har mycket god kännedom om upphandling, olika projektmetodiker samt workshopledning. För oss är det viktigt att du är van att navigera i en verksamhetskritisk miljö och leda projekt där externa leverantörer ingår.

Vidare ser vi att du har
  • Minst 3-5 års erfarenhet av projektledning inom transformation och/eller digitala tjänster
  • Erfarenhet av olika arbetssätt och leveransmodeller
  • God ledarskapsförmåga och kommunikativ förmåga
  • Gärna erfarenhet från försäkringsbranschen
För att lyckas i rollen kan du snabbt sätta dig in i nya uppdrag och trivs med att arbeta i team. Som ledare motiverar och inspirerar du andra människor och relaterar till dem på ett lyhört sätt. Affärsmässighet och förståelse för hur de projekt du driver bidrar till företagets övergripande mål tillhör dina drivkrafter.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Fora med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Linda Stenfeldt på 076-6471633 eller ansvarig researcher Linnéa Bolinder 0766471601. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2019-09-27.
Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.
Varmt välkommen med din ansökan!
För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 4 nov 2019 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.