Projektinköpare inom entreprenad

Projektinköpare inom entreprenad

SJR söker för kunds räkning en projektinköpare med god kunskap och erfarenhet av att hantera upphandlingar enligt LUF. Uppdraget är hos ett energibolag i Stockholm och pågår i tolv månader.

Rollbeskrivning:
 • Du kommer att arbeta och delta i olika investeringsprojekt där det finns behov av inköpare.
 • Vara inköps roll i projektupphandlingar i investeringsprojekt och ta en aktiv roll från start, med målet att säkra kvalitet på leverantör och leverans samt lönsamma affärer.
 • Som projektinköpare ingår det att hålla ihop helheten under inköpsfasen där flera projektmedlemmar och intressenter deltar i inköpsarbete och inköpsstrategi.
 • Ta eget ansvar och initiativ för att driva inköpsarbetet i projekten.
 • Författa förfrågningsunderlag, inklusive utvärderingsmodell och avtalsutkast, samt dokumentera övriga upphandlingsdokument som inköps och investeringsprocessen kräver.
 • Bidra till länken mellan leverantörers kunskapsbank och projektet du verkar i.
 • Förmedla ett bra nätverk och ha kontroll på leverantörsmarknaden inom de områden som upphandlingarna sker inom.
 • Upprätta inköpsstrategier som bidrar till affärsnytta och kvalitetssäkring.
 • Förhandla avtal med leverantörer, dvs ha god insikt och vana att arbeta med juridik och avtal.
 • Genomföra och följa upp förfrågningar och anbud, räkna ut och rapportera besparing.
 • Följa upp avvikelser och driva eller vara behjälplig vid regleringar med leverantörer.
I rollen som projektinköpare i investeringsprojekt är du en nyckelspelare i upphandlingsfasen och är loket i investeringsprojektets inköpsarbete. En avgörande del för bolagets framgång och lönsamhet ligger tveklöst på inköp och förmågan att se helhet och utnyttja leverantörernas erfarenhet. Utmaningen är mer än att bara söka den ekonomiskt mest fördelaktiga uppgörelsen. Du behöver förstå verksamhetsområdet för att hitta en utvärderingsmodell som ger oss den bästa leverantören för ändamålet. Inköp förväntas bidra med besparing varför du ska vara en framgångsrik förhandlare.

Vi erbjuder dig en stimulerande arbetsplats med framåtanda och glädje. Som en del av vår gemensamma kraft ger vi dig förutsättningar att få ut det mesta av din energi. Bolagets inköpsavdelning präglas av nyfikenhet, initiativ och ansvar. Engagemanget är högt och det finns en stor vilja att stötta och hjälpa varandra på alla nivåer inom gruppen. Hos dem erbjuds du ett flexibelt arbetssätt med mycket eget ansvar och stora utvecklingsmöjligheter i utmanande projekt.

Vi söker dig som har minst sju års erfarenhet av projektinköp inom entreprenader. Med entreprenader menar vi upphandling inom mekanik (exempelvis svets, rörarbeten) och process samt upphandlingar inom el och automation (exempelvis styrsystemsbyten, uppgraderingar). Du behöver ha kunskap om entreprenadjuridik och de vanliga förekommande avtalsformerna (AB/ABT/ABA). För produkter och tjänster har vi även egna avtalsmallar som vi utgår från. Du har relevant universitetsutbildning inom teknik, juridik eller ekonomi, samt gärna ett intresse för teknik. I tänkta projekt att starta med finns en livstidsförlängning av gasturbin.

För att lyckas i rollen behöver du ha bra sinne för ekonomi, affärer och juridik. Ditt arbetssätt präglas av långsiktighet och en helhetssyn. Du drivs av att nå dina mål, du är nyfiken, ansvarstagande och tar egna initiativ. Du triggas av att bidra till lönsamhet och är en framgångsrik förhandlare. Uppdraget som projektinköpare innebär många kontaktytor varför det av stor vikt att du är lyhörd och trivs i samarbete med andra.

Du behöver ha kunskap inom LUF och gärna hanterat upphandlingar i e-avrop. Har du erfarenheter från energibranschen är även det meriterande.
 • Kravspecifikation:
Obligatorisk kompetens/erfarenhet
 • Relevant universitetsutbildning inom teknik, juridik eller ekonomi
 • Minst 7 års erfarenhet av projektinköp inom entreprenader (se definition av entreprenader i uppdragsbeskrivning).
 • Erfarenhet att upphandla avtal inom mek och process, samt el och automation
 • God kunskap om entreprenadjuridik och de vanliga förekommande avtalsformerna (AB/ABA/ABT).
 • God kunskap och erfarenhet av att hantera upphandlingar enligt LUF
Start: I mitten av januari eller senast den 1 februari 2020.

Uppdragslängd: 12 månader med möjlighet till förlängning

Lokation: Huvudsakligen på Värtaverket (campus). Arbete på andra anläggningar i Stockholmsområdet förekommer.

Ansökan
Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy: https://sjr.se/gdpr/integritet...


Konsult hos SJR

Att arbeta som konsult hos SJR innebär att du blir en del av en dedikerad organisation med kompetens att ge dig perfekta förutsättningar att utvecklas både inom din yrkesroll och på ett personligt plan. Du får tillgång till vårt stora nätverk av intressanta företag och uppdragsgivare och därmed en unik möjlighet att ta din karriär till nästa steg.

Vi på SJR bryr oss om vår personal och tillsammans med oss får du en långsiktig partner som ger dig trygghet och stöd. Vi är lyhörda för dina behov och du kommer att ha en nära relation med din konsultchef som hjälper dig med dina utmaningar.


Om företaget
SJR in Sweden (SJR) är ett av Sveriges ledande och mest erfarna bolag inom rekrytering och konsultlösningar. Ända sedan starten 1993 har vi varit specialiserade inom såväl personlighetsbedömning som de områden vi rekryterar till, vilket ger oss en unik förmåga att utifrån högt ställda krav matcha rätt kompetens med rätt uppdragsgivare. Vi erbjuder specialistkompetens inom Finance, HR, Supply Chain och IT.

SJR är idag cirka 550 medarbetare fördelade på tre regioner - Stockholm, Väst och Syd, med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingborg. Koncernen består av moderbolaget SJR in Scandinavia AB med dotterbolagen SJR in Sweden AB, Ogunsen AB, SJR IT AB och WES AB.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Inköp
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 8 feb 2020 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.