Kvantitativ riskanalytiker / utvecklare till Brummer & Partners

Kvantitativ riskanalytiker / utvecklare till Brummer & Partners

Brummer & Partners är en ledande europeisk hedgefondförvaltare. Vår affärsidé är att samla aktivt förvaltade fonder med olika investeringsstrategier i en och samma företagsgrupp i syfte att erbjuda en väl diversifierad förvaltning. Vi förvaltar cirka 117 miljarder kronor på uppdrag av institutioner, företag och privatpersoner. Vi är för närvarande drygt 400 personer fördelade på sju länder med huvudkontor i Stockholm. Läs mer på brummer.se.

Om tjänsten

Brummer & Partners har en stark riskkultur och vi lägger stor vikt vid att hålla en riskhantering av högsta klass i förvaltningen. Vi vill förstärka det finansiella riskteamet i Stockholm och söker därför nu en driven och målinriktad kvantitativ analytiker/utvecklare. Gruppen består idag av fem medarbetare med hög kompetens och akademisk nivå.

Riskteamet har det övergripande ansvaret för riskmätning och riskkontroll för fonderna inom Brummer & Partners. Rollen innebär en blandning av finansiella och matematiska frågeställningar samt programmering.

Dina ansvarsområden innefattar bland annat:
  • Ägandeskap och ansvar för ramverket för riskkontroll för en eller flera av Brummer & Partners fonder, såväl i Sverige som internationellt
  • Analysera och presentera data inom finansiell risk i styrelserapportering
  • Utveckla och implementera system och processer för riskmodellering, rapportering och kontroll
  • Säkerställa att riskmodellering och processer dokumenteras och kommuniceras korrekt inom organisationen
  • Driva och implementera processer för kontroll och rapportering till såväl styrelse som verksamhet
  • Support gällande risk- och systemfrågor
  • Tillföra organisationen nya idéer hämtat från relevant forskning och utveckling på området genom aktiv omvärldsbevakning
Lämplig bakgrund

Vi söker dig som är civilingenjör med erfarenhet av kvantitativ analys och/eller systemutveckling inom kapitalförvaltning. Du är programmeringskunnig inom SQL, Python eller liknande och har ett stort intresse för såväl modellering som finans.

Som person är du analytisk och lägger stort fokus på problemlösning. Vidare är du kommunikativ, pedagogisk och bra på att samarbeta och arbeta konsultativt. För att passa in i gruppen är det också viktigt att du är målinriktad, driven och kreativ i kombination med ett ödmjukt och prestigelöst sätt.

Vi kan erbjuda dig en mycket bred roll, från att utveckla strategier för riskkontroll till detaljer i systemfrågor och modellering, i en intellektuellt utmanande miljö hos en av Europas ledande hedgefondförvaltare.

Ansökan
I denna rekrytering har Brummer & Partners valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sara Borgeström på 070-471 59 14. Sista ansökningsdag är 2019-09-13.

Notera att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...

Titel: Kvantitativ riskanalytiker
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 22 okt 2019 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.