Koncernredovisningschef och IFRS-specialist

Koncernredovisningschef och IFRS-specialist

Vill du arbeta på ett företag som tar stort samhällsengagemang och där du får vara med och påverka? Vill du bli koncernredovisningschef och har gedigen erfarenhet av IFRS? Sök den här tjänsten på en gång - ansökan tar bara några knapptryck!

Är du redo för nästa utmaning? Vår kund som har sitt huvudkontor på söder i Stockholm och nu söker de en koncernredovisningschef - varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter:
 • Ansvara för koncernrapporteringsprocessen från början till slut
 • Kontakt dotterbolag, svenska och utländska
 • Koordinering av rapportering och uppföljning
 • Konsolidering månad, kvartal, år
 • Styrelserapport månad/kvartal
 • Upprätta årsredovisning för moderbolag och koncern, samt vissa svenska dotterbolag
 • Upprätta kassaflödesanalys kvartalsvis
 • Stötta i redovisnings- och rapporteringsfrågor för att det ska hanteras på samma sätt inom koncernen
 • Ansvara för koncernredovisningssystemet Unit4 - löpande administration och utveckling
 • Ansvara för att IFRS regelverk efterlevs, löpande och i projektform vid till exempel ny standard
 • Nära samarbete med M&A funktionen, tex vid förvärv, upprättande av PPA, "treasury"-frågor och likviditetsprognos
 • Övriga frågeställningar/projekt kan vara fusioner av dotterbolag, skattefrågor etcetera
 • Ansvara för koncernrapporteringsprocessen från början till slut
 • Rapporteringsinstruktioner
Är du den vi söker?

Har du glimten i ögat och är en härlig person? Är du stresstålig och trivs i föränderlig mijlö?

Detta är en utvecklande roll till välkänt bolag!

Som koncernredovisningsansvarig behöver du framförallt vara duktig på redovisning och koncernredovisning. Vidare behöver du vara en coachande och engagerad person som drivs av att samarbeta och leda dig själv och dina kollegor framåt.

För att lyckas i rollen som koncernredovisningsansvarig är det ett krav med högskoleutbildning inom ekonomi samt bred erfarenhet av IFRS. Excel är du helt bekväm i, så även att skriva och tala på både svenska och engelska.

För att axla rollen som koncernredovisningsansvarig behöver du vara kommunikativ, framåt och nyfiken. Vidare är det viktigt att vara noggrann och strukturerad i ditt arbetssätt.

Du har ett utpräglat sinne för redovisning med fokus på koncernredovisning och rapportering. Du är ansvarstagande, driven och är van att arbeta självständigt och lösningsorienterat.

Viktig information


Ovanstående är ett interimskonsultuppdrag som startar omgående eller inom en månad och är under tiden bolaget rekryterar. Men minst fem månader. Kontoret ligger vid Slussen i Stockholm. Urval och intervjuer sker löpande och vi rekommenderar dig därför att skicka in din ansökan så snart som möjligt. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Emma Hultberg på 0766471641.

Konsult hos SJR

Du drivs av att utvecklas och inspireras av nya utmaningar och miljöer. Du har en förmåga och känsla för att verka i olika verksamheter och grupper. Vi arbetar i nära samarbete med dig och är lyhörda för dina önskade utmaningar. Tillsammans med vårt goda renommé och varumärke samt med våra framgångsrika kunder kan vi matcha rätt uppdrag för dig och stödja dig i din önskade karriär.

Om företaget

SJR in Sweden (SJR) är ett av Sveriges ledande rekryterings- och konsultföretag och har sedan 1993 byggt upp ett brett kontaktnät i näringslivet inom denna sektor. Personlig service och kvalitet är utmärkande för SJR. Vi är idag ca 550 anställda och har kontor i Stockholm, Malmö, Göteborg och Helsingborg. Vår främsta resurs är vår personal och vår vision är att vara förstahandsvalet för ekonomer som vill byta arbete och för företag som behöver personalresurser inom Ekonomi och Bank & Finans. SJR är noterat på First North. Vi hjälper våra kunder att tillsätta tjänster på chef-, specialist- och assistentnivå.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 2 dec 2019 (39 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.