Koncernredovisningschef för globalt läkemedelsbolag

Koncernredovisningschef för globalt läkemedelsbolag

Har du lång erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete och koncernredovisning från större bolag i internationell miljö? Vill du bli en del av ett växande globalt läkemedelsbolag med härliga kollegor och fina utvecklingsmöjligheter. Då kan det här vara din nästa utmaning.

Tjänsten är en rekrytering.

Om jobbet
Som chef för koncernredovisningen kommer du att ansvara för redovisningsteamet samt konsolidering och rapportering enligt IFRS samt arbeta nära CFO och andra intressenter inom den globala organisationen för att leverera högkvalitativ redovisning och rapportering internt och externt i ett börsnoterat bolag.

Arbetsuppgifter:
 • Ansvara för koncernredovisning och konsolidering enligt IFRS
 • Leda redovisningsteamet med två seniora redovisningsekonomer
 • Hantera den tyska redovisningsbyrån
 • Ansvara för kvartalsrapporter
 • Leda arbetet med årsrapporter och kvalitetssäkra rapportering
 • Ansvara för skattedeklarationer och internprissättning
 • Ha kontakt med olika intressenter inom organisationen
 • Ansvara för finansiella och skattemässiga revisioner
 • Kontrollera finansiella och skattemässiga efterlevnaden i koncernbolagen med stöd av lokala skatterådgivare
 • Ta initiativ för att förbättra och dokumentera processer och procedurer
 • Stödja ledningsgruppen såväl som styrelsen och dess kommittéer med finansiellt beslutsmaterial, interna kontrollrapporter och ad hoc förfrågningar
 • Hantera optionsprogrammen tillsammans med optionsprogramadministratörer
Bakgrund och erfarenhet
Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi samt minst 10 års erfarenhet av att arbeta med kvalificerad redovisning och konsolidering. Du har god förståelse för IFRS-regler, beskattning, internprissättning och har erfarenhet av att arbeta för en global organisation. Erfarenhet av börsnoterade bolag och lagerredovisning är meriterande. Vi förutsätter att du behärskar flytande svenska och engelska i tal och skrift.

Som person är du detaljorienterad, strukturerad och ansvarstagande. Du är kommunikativ och flexibel med en god förmåga att samarbeta och hjälpa kollegor i sitt arbete.

Ansökan
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig Konsultchef Helena Öberg på 076-6471603. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2020-03-19.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy: https://sjr.se/gdpr/integritet...


Konsult hos SJR

Att arbeta som konsult hos SJR innebär att du blir en del av en dedikerad organisation med kompetens att ge dig perfekta förutsättningar att utvecklas både inom din yrkesroll och på ett personligt plan. Du får tillgång till vårt stora nätverk av intressanta företag och uppdragsgivare och därmed en unik möjlighet att ta din karriär till nästa steg.

Vi på SJR bryr oss om vår personal och tillsammans med oss får du en långsiktig partner som ger dig trygghet och stöd. Vi är lyhörda för dina behov och du kommer att ha en nära relation med din konsultchef som hjälper dig med dina utmaningar.


Om företaget
SJR in Sweden (SJR) är ett av Sveriges ledande och mest erfarna bolag inom rekrytering och konsultlösningar. Ända sedan starten 1993 har vi varit specialiserade inom såväl personlighetsbedömning som de områden vi rekryterar till, vilket ger oss en unik förmåga att utifrån högt ställda krav matcha rätt kompetens med rätt uppdragsgivare.
Vi erbjuder specialistkompetens inom Finance, HR, Supply Chain och IT.

SJR är idag cirka 550 medarbetare med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg och Uppsala. Koncernen består av moderbolaget SJR in Scandinavia AB med dotterbolagen SJR in Sweden AB, Ogunsen AB, SJR IT AB och WES AB.

Titel: Koncernredovisningschef
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 20 apr 2021 (48 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.