Koncernredovisningsekonom till PayEx

Koncernredovisningsekonom till PayEx

Är du koncernredovisare och vill fortsätta att utvecklas i en stimulerande miljö tillsammans med dedikerade kollegor? Vill du jobba i ett utvecklingsorienterat bolag där du får ta stort eget ansvar och har möjlighet att påverka? Då kan det här vara jobbet för dig.

Om PayEx
PayEx är Nordens främsta experter på kompletta betallösningar och består av två affärsområden: PayEx Ledger & Factoring och Swedbank Pay. Ledger & Factoring erbjuder tjänster inom faktura- och reskontrahantering, inkasso, kredithantering och finansiering. Swedbank Pay erbjuder kompletta betallösningar för återförsäljare och e-handel.

Du kommer ingå i enheten Group Finance som är en del av Shared Functions om flera funktioner som stöttar verksamheten i frågor inom till exempel Compliance, HR, Facility och Legal.

PayEx Group består av ett Holdingbolag samt dotterbolag och filialer i Sverige och de övriga nordiska länderna samt Baltikum. Den huvudsakliga verksamheten ligger i PayEx Sverige AB, som också har filialer i Norge, Danmark, Finland samt Baltikum. Sammantaget kommer strukturen att innefatta 11 bolag och 6 filialer. Koncernen har ca 800 anställda.

Vi drivs av innovationskraft och vår strävan efter att hjälpa människor, företag och samhällen att växa. Vår verksamhet genomsyras av våra värderingar - Öppen, Enkel och Omtänksam i allt vi gör.


Mer om jobbet

Som Koncernredovisningsekonom hos oss kommer du delaktigt ansvara med finansiell konsolidering och rapportering inom PayEx Gruppen och rapporterar till moderbolaget Swedbank. Närmsta chef är Manager för konsolidering och filialer. I tjänsten finns möjlighet att jobba deltid förutsatt att det går att kombinera med rapportering. Placeringsort är Stockholm eller Visby.

Dina främsta arbetsuppgifter

 • Månatlig konsolidering enligt IFRS (IFRS 9, 15 & 16) i Aaro
 • Manuella justeringar i rapportsystemet (Mercur) för koncerntransaktioner samt avstämning mot Aaro
 • Månads- och kvartalsrapportering till Swedbank
 • Driva arbetet med förbättringar och effektiviseringar av processer och rapporter genom uppgradering eller utbyte av befintligt konsolideringssystem
 • Stöd till organisationen gällande intern rapportering samt extern rapportering till FI, SCB och SKV
 • Delta i projektarbeten
 • Hantera process och rutindokumentation

  Vi letar efter dig

  Vi söker dig som har akademisk utbildning inom ekonomi, alternativt annan motsvarande eftergymnasial utbildning. 2-3 års tidigare erfarenhet av att jobba med koncernredovisning inom ett större bolag i IFRS miljö är ett krav, gärna från en finansiell/tillståndspliktig verksamhet. Har du jobbat med IFRS 9, 15 eller 16 är det meriterande. Dokumenterad erfarenhet av konsolidering av bolagsgrupper inom internationella finansiella bolag är meriterande. Vi förutsätter att du har god kunskap och intresse för ekonomi och koncernredovisningssystem. Dokumenterad erfarenhet av Cognos är starkt meriterande och erfarenhet av Aaro är ett plus. Har du arbetat med K3 och Local GAP är en fördel samt att du är en van användare av Excel. Tjänsten kräver flytande svenska och engelska i tal och skrift.

  Som person är du proaktiv, självgående, lösningsorienterad och noggrann med god planeringsförmåga. Vi förväntar oss att du har hög leveranskapacitet och är van att jobba mot deadlines och skarpa tidsplaner. För att passa i rollen och teamet bör du också vara en social, kommunikativ och driven lagspelare som trivs att jobba strukturerat i en professionell och händelserik miljö.

  Vad vi kan erbjuda dig

  Tillsammans med drivna och inspirerande kollegor blir du en del av PayEx gruppen där du kan fortsätta växa och utvecklas i din karriär. Hos oss får du vara med och bidra till en modern, innovativ och framåtriktad verksamhet i en härlig arbetsmiljö med kontor i Stockholm och Visby. Vi erbjuder alla våra medarbetare ett attraktivt förmånspaket.

  Ansökan

  Vill du bli vår nya Koncernredovisare? Skicka din ansökan redan idag! Tjänsten är på heltid med start i augusti eller enligt överenskommelse.

  Sista ansökningsdag är 2022-07-15. Ansökningarna behandlas konfidentiellt. Urval och intervjuer sker löpande. Tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vid frågor gällande tjänsten kontakta, rekryteringskonsult Helena Öberg, +46 76 647 16 03 eller helena.oberg@sjr.se

  Finansförbundet: Heidi Larsson +46 498-20 97 58
  SACO: Sofia Enekvist +46 70 27 88 106

  Vi har redan valt våra rekryteringskanaler och undanber oss därför kontakt från externa rekryteringsfirmor och annonsförsäljare.

  Vi arbetar kompetensbaserat och använder oss av arbetspsykologiska tester som en del av urvalsprocessen. Allt för att säkerställa en fördomsfri och rättvis rekryteringsprocess

  Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

  Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat.

  Varmt välkommen med din ansökan!

  För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår Integritetspolicy
     Mer info
     Område Stockholms stad
     Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
     Typ av anställning Heltid
     Sista ansökningsdag 14 aug 2022 (39 dagar kvar)

     Om arbetsgivaren

     SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.