Junior Financial Controller med stora utvecklingsmöjligheter

Junior Financial Controller med stora utvecklingsmöjligheter


Vi på SJR har nu ett roligt konsultuppdrag till en spännande koncern nära Stureplan. Vi söker dig som har jobbat med redovisning/revision eller Treasury något år och gärna vill fortsätta din resa hos kunden när uppdraget är slut. Uppdraget är på 6 månader och det är tjänsten för dig som vill utvecklas och få en bred kunskap inom ekonomi!

Arbetsuppgifter;

I denna tjänst kommer du att ha en delad roll där du kommer att jobba med både treasury och koncernredovisning och du får möjlighet att lära dig och utvecklas inom dess områden.
Dina uppgifter kommer b.la att vara;
  • Löpande ha hand om koncernens cashpooler och valutaväxlingar
  • Kontakt med koncernens huvudbanker
  • Redovisning och avstämning av treasurytransaktioner samt integration med moderbolagets redovisning.
  • Ansvar för avstämning av koncernens interna mellanhavanden
  • Hjälpa till vid upprättande och avstämning av fullständiga bokslut i moderbolaget, inklusive årsredovisning och deklaration.
  • Hjälpa till vid upprättande av de externa kvartalsrapporterna för koncernen.
I tjänsten ingår även konsolidering, granskning och analys av månads-, kvartals, och årsbokslut i samarbete med business controllers.

Vem är du;

Vi söker dig som har en universitetsutbildning inom ekonomi och har jobbat med redovisning/revison alt. treasury något år. Har du jobbat i något konsoliderings eller treasurysystem är det en merit men inget krav. Du bör ha goda kunskaper i Officepaketet och framför allt i Excel. I denna tjänst har mycket kontakt både internt och externt vilket gör att det kräver att du är flytande i tal och skrift i både svenska och engelska.

För att trivas hos kunden som har en familjär stämning bör du har lätt för att skapa förtroende, är samarbetsvillig och prestigelös. Kunden är en stabil aktör på marknaden och det händer mycket på företaget vilket gör att du bör vara driven, ambitiös och nyfiken. Du jobbar noggrant och strukturerat samtidigt som du är pålitlig och social. Då kunden ser långsiktigt på denna tjänst kommer du att få stöttning inom de områden du behöver det men för att snabbare komma in tjänsten ställer det krav på att du är snabblärd och effektiv.

Låter det som du - Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan
Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2021-04-15

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy: https://sjr.se/gdpr/integritet...


Konsult hos SJR

Att arbeta som konsult hos SJR innebär att du blir en del av en dedikerad organisation med kompetens att ge dig perfekta förutsättningar att utvecklas både inom din yrkesroll och på ett personligt plan. Du får tillgång till vårt stora nätverk av intressanta företag och uppdragsgivare och därmed en unik möjlighet att ta din karriär till nästa steg.

Vi på SJR bryr oss om vår personal och tillsammans med oss får du en långsiktig partner som ger dig trygghet och stöd. Vi är lyhörda för dina behov och du kommer att ha en nära relation med din konsultchef som hjälper dig med dina utmaningar.


Om företaget
SJR in Sweden (SJR) är ett av Sveriges ledande och mest erfarna bolag inom rekrytering och konsultlösningar. Ända sedan starten 1993 har vi varit specialiserade inom såväl personlighetsbedömning som de områden vi rekryterar till, vilket ger oss en unik förmåga att utifrån högt ställda krav matcha rätt kompetens med rätt uppdragsgivare.
Vi erbjuder specialistkompetens inom Finance, HR, Supply Chain och IT.

SJR är idag cirka 550 medarbetare med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg och Uppsala. Koncernen består av moderbolaget SJR in Scandinavia AB med dotterbolagen SJR in Sweden AB, Ogunsen AB, SJR IT AB och WES AB.

Titel: Financial Controller
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 15 maj 2021 (32 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.