Junior Controller till SoftOne

Junior Controller till SoftOne

Har du arbetat inom redovisning och brinner för affärssystem?

SoftOne söker en driven och ansvarstagande controller. Som Junior Controller hanterar du budget, prognos och uppföljning samt säljadministration. Du ansvarar för det dagliga arbetet på ekonomiavdelningen tillsammans med Financial Controller vilket innebär att du även hanterar löpande redovisning, avstämningar och bokslutsarbete. Tjänsten innebär en bred roll där du får växa in i rollen som controller med fokus på business control, säljsystemadministration och utveckling av arbetssätt, processer och system.

SoftOnes huvudkontor är beläget i centrala Stockholm på Klarabergsgatan 23 i moderna lokaler med öppet kontorslandskap. Här sitter du tillsammans med drygt 40 medarbetare och du välkomnas till en prestigelös, öppen och positiv arbetsplats med platt organisation och entreprenörsanda.

Tjänsten är en tillsvidareanställning hos SoftOne. Start för tjänsten är så snart som möjligt med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Mer om tjänsten

Som Junior Controller har du en framtidsorienterad roll där du hanterar budget, prognos och uppföljning samt analysarbete. Du rapporterar till CFO som ingår i koncernledningen. Du kommer även att hantera förvaltning och utveckling av säljadministration vilket innebär alltifrån upplägg av nya kunder, order/fakturering, artikelhantering, hantera prislistor, leverans av licenser till att ta ut relevanta rapporter och aktivt förädla arbetssätt och processflöden. Du har kontakt med säljare, konsulter och andra kollegor på olika avdelningar samt återkommande kontakt med kunder. Du är även delaktig i förbättringsarbete av andra administrativa processer och företagets system genom kravställning och testning.

Som Junior Controller kommer du att hantera:
  • Budget- och prognos - inklusive uppföljning och analys
  • Finansiella rapporter och Ad hoc-kalkyler
  • Sälj- och avtalsadministration - underhåll och utveckling
  • Kontakt med kunder och kollegor
  • Löpande redovisning, avstämningar och bokslutsarbete
  • Löpande förbättringsarbete
Det här är tjänsten för dig som har arbetat inom redovisning sedan tidigare, är affärsdriven, vill utvecklas och visa vad du går för i rollen som controller på SoftOne. Har du dessutom ett systemintresse ska du definitivt ta chansen att söka till en ledande och utvecklingsinriktad systemleverantör som vill fortsätta växa tillsammans med dig!

Lämplig bakgrund

Vi söker dig som har studerat ekonomi vid universitet/högskola. Vi ser gärna att du har haft redovisning som inriktning på dina studier. Vi söker dig som har arbetat inom redovisning sedan tidigare och har en bred kunskap inom löpande redovisning. Vi ser gärna att du har tidigare arbetserfarenhet inom bokslutsarbete. Du har systemvana, är lättlärd i system och du vill ligga i front med nya arbetssätt och metoder med hög automatiseringsgrad. Du har god datavana samt goda kunskaper i Officepaketet. Vi ser gärna att du har särskilt goda kunskaper i Excel. Du är flytande i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Som person är du driven, engagerad och tar ansvar hela vägen för ditt arbete. Du är noggrann, självständig och har en god prioriteringsförmåga samtidigt som du är stresstålig och kan ställa om. Du är analytisk och har en god initiativförmåga som gör att du ser och tar tag i saker som behöver göras på ett konstruktivt sätt. Du är serviceinriktad och har lätt för att hjälpa kollegor och kunder samtidigt som du är prestigelös, har en positiv inställning och är en teamplayer.

Viktig information

Detta är en rekrytering med tillsvidareanställning hos SoftOne. SoftOne tillämpar 6 månaders provanställning. Start för tjänsten är så snart som möjligt med hänsyn till eventuell uppsägningstid. I den här rekryteringsprocessen samarbetar SoftOne med SJR. Urval och intervjuer kommer att ske löpande och vi rekommenderar dig att skicka in din ansökan snarast. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Simon Jordal/Recruitment Consultant.

SoftOne ligger i framkant inom digitalisering och är specialiserat på Affärs- och HR-system i molnet och är idag en ledande leverantör i Norden till hantverkare och handeln. Våra kunder finns även inom redovisningsbyråer, tillverkande- samt tjänsteproducerande företag. Vi ligger i teknisk framkant med vår moduluppbyggda molntjänst SoftOne GO, vilket ger våra kunder möjlighet att nyttja vår helhetslösning eller som separata moduler. Vi utvecklar och säljer lösningarna själva och stöttar våra kunder med support, konsulttjänster och outsourcing av lön. Våra 2000 avtalskunder har i snitt varit kund hos oss i mer än 13 år och har i undersökningar visat sig vara bland de mest nöjda i Norden. SoftOne grundades 1985 av Håkan Lord som fortfarande äger och leder företaget. Våra 60 anställda finns på kontor i Stockholm, Göteborg och Helsingfors.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 8 feb (18 dagar kvar)
Visa var

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.