Integration och M&A Manager till Expansiva AddSecure

Integration och M&A Manager till Expansiva AddSecure

AddSecure har haft en stark expansion och utveckling de senaste åren. Visionen är att bli ledande inom säkra och smarta Internet of Things (IoT)-lösningar och kommunikation för olika affärsområden. För att uppnå detta strävar bolaget efter att växa genom förvärv (M&A) inom såväl befintliga affärsområden som nya IoT-områden. AddSecure behöver nu förstärka teamet med en skicklig Integration and M&A Manager till Stockholmskontoret.

Som M&A-manager rapporterar du till koncernens CFO och kommer att arbeta med att stödja M&A-verksamheten (ca. 30 procent av arbetstiden) och framför allt fungera som projektledare och övervaka integrationsprogrammen (ca. 70 procent av arbetstiden).

Vi söker dig som har minst 4-8 års erfarenhet av att arbeta med M&A-relaterade frågor och transaktioner. Vi tror att du idag arbetar på en konsultbyrå, revisionsbolag, bank eller så sitter du på en M&A avdelning på internationellt bolag. Du lockas av att bli en del av AddSecure och fortsätta utveckla M&A processen hos oss.

Vi värdesätter entreprenörskap, framåtanda och social kompetens då vi tror att det är egenskaper som gör att du kommer att lyckas bra hos oss. Du är en skicklig projektledare och trivs i rådgivarrollen. Du är utåtriktad och affärsmässig och har ett naturligt driv. Din personlighet präglas av stort engagemang och du har förmågan och gillar att bygga egna klientkontakter och nätverk. Vi förutsätter att du har mycket god samarbetsförmåga och är van och gillar att arbeta självständigt gentemot klient och internt tätt ihop med andra chefer och kollegor inom bolaget. Vi ser gärna att du är en mycket god kommunikatör och effektiv utan att ge avkall på kvalitét och noggrannhet. Då stor del av vår verksamhet är internationell ser vi gärna att du har erfarenhet av och känner dig trygg med att arbeta på engelska.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Utveckla detaljerade integrationsplaner efter förvärv tillsammans med respektive divisionsledning.
 • Säkra implementering av koncernens rapporteringsbehov efter förvärv samt finansiell rapportering och implementering av KPIer.
 • Stöd till koncernens M&A-verksamhet stöd till ledningen i due diligence-processen.
 • Hantera externa rådgivare, utarbeta investeringsförslag och beslutsunderlag till styrelsen.
 • Vara med och utarbeta synergibedömningar, bedömningar av finansiell avkastning och integrationsrisker för olika förvärvsmöjligheter, som underlag för investeringsbeslut.
 • Arbeta tillsammans med CFO och koncernledning för att utveckla strategiska möjligheter till organisk tillväxt, ökade marginaler eller snabbare generering av kassaflöde efter förvärv.
 • Följa upp resultat jämfört med fastställda mål och milstolpar identifiera eventuella brister och fungera som sparringpartner och praktisk stödresurs vid behov för att hjälpa divisionsledningar att genomföra förbättringar.
 • Bidra till att inrätta funktionsövergripande arbetsgrupper för att bedöma, kvantifiera och planera olika projekt i syfte att skapa affärsnytta.
 • Kommunicera och replikera "best practice" i hela AddSecure-koncernen.
Kvalifikationer
 • Din erfarenhet genomsyrar integration, projektledning, transaktioner, analyser, finansiell due- diligence.
 • Du har en examen med goda akademiska resultat stark projektledarförmåga mycket goda kommunikativa egenskaper
 • Du uttrycker dig väl på svenska och engelska både i tal och skrift
 • Stark analytisk kompetens med förmåga att hantera kritiska och strategiska utmaningar
 • En utpräglad lagspelare med god social förmåga som kan leverera högkvalitativa resultat under ibland tighta deadlines
Vad erbjuder AddSecure?

En ny roll i ett företag som befinner sig i en spännande utvecklingsfas, tillsammans med drivna kollegor som gillar att vara delaktiga och påverka verksamheten. Din roll i verksamheten innebär ansvar och stora utvecklingsmöjligheter.

Vi är ett företag som fokuserar mycket på vår företagskultur och våra värderingar. Människor på AddSecure är vår största tillgång - på riktigt! För oss är det av stor vikt att bygga en företagskultur där våra medarbetare trivs och vill prestera. Våra värderingar är enkelhet, kundfokus, laganda och samarbete, och vi förväntar oss att alla som arbetar på företaget ska bidra till dessa värderingar.

Om Bolaget

AddSecure är ledande inom säker data och säker kommunikation för en smartare och tryggare värld, med en årlig omsättning på mer än 130 miljoner euro inom AddSecures fem-affärsområden:

Smart Alarms: övervakad larmsändning för brand-, intrångs- och hisslarm.

Smart Transport: telematiklösning med inriktning på tunga nyttofordon.

Smart Rescue: övervakade personsäkerhetslösningar för skolor, arbetsplatser, offentliga platser

Smart Care: smarta lösningar och stödtjänster där mänsklig vård kombineras med tillförlitlig och säker teknik för att äldre ska kunna bo kvar hemma längre.

Smarta Grids: övervakad säker kommunikation inom viktiga samhällsfunktioner och infrastruktur.

AddSecure ägs av riskkapitalfonder under förvaltning av Castik Capital som majoritetsägare och USA-baserade Abry Partners som minoritetsägare. Ägarna ger sitt fulla stöd för AddSecures tillväxtstrategi inför framtiden.

Företaget lägger stark tonvikt vid att utveckla en resultatinriktad kultur, där individer blomstrar och trivs och där medarbetarna känner tillfredsställelse

Ansökan

I denna rekrytering har AddSecure valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Therese Kraft på tfn. 08-407 55 14. Intervjuer och presentation av kandidater sker löpande så vänta inte med din ansökan.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening.

Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan! För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritetspolicy/

Titel: M&A Manager
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 31 okt 2020 (33 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.