IT-Controller till Bliwa Livförsäkring

IT-Controller till Bliwa Livförsäkring

Om företaget

Bliwa Livförsäkring är ett kundägt försäkringsbolag som erbjuder personförsäkringar för grupper av individer. Bliwa befinner sig mitt i en spännande tillväxtresa där kundcentrering och digitalisering möjliggör både nya marknadsplatser, förenklad och mer individanpassad hantering. I moderna och trivsamma lokaler arbetar idag ett 150-tal medarbetare där kulturen präglas av tillit, högt engagemang och prestigelöshet. Bliwa erbjuder ett brett utbud av förmåner och gillar att sätta guldkant i vardagen genom gemensamma aktiviteter som till exempel AW:s, hälsoaktiviteter och frukostar.

Om tjänsten

Är du driven och har ett brinnande intresse för system, processer och effektiviseringsarbete? Trivs du bäst i ett öppet företagsklimat där det är korta beslutsvägar och där du får vara med och påverka? Då kan det här vara tjänsten för dig!

Vi förstärker nu enheten för Finansiell styrning och kontroll med en IT-Controller. Tjänsten är en nyinrättad tjänst som du kommer att få vara med och utforma. Enheten för Finansiell styrning och kontroll ansvarar för bolagets finansiella styrning, redovisning, finansadministration, bokslut och finansiell rapportering.

I rollen som IT-controller kommer du förvalta våra ekonomisystem och rapporteringsverktyg. Du kommer att utveckla och underhålla rapporter och dataanalys inom enheten. Vidare kommer du ha en viktig roll i bolagets rapportering gentemot Finansinspektionen. I rollen kommer du driva och utföra ditt arbete självständigt, vilket ställer krav på att du har förståelse för hela det finansiella flödet även om du kommer ha stöd från övriga inom enheten. Du kommer att arbeta i nära samarbete med övriga inom enheten, aktuarier, IT samt övriga medarbetare inom Bliwa. Du rapporterar till CFO.

Tjänsten är placerad i moderna lokaler vid Stureplan i Stockholm. I december kommer Bliwa att flytta till nya lokaler på Kungsholmen.

Vem är du?

Du är civilekonom och har jobbat ett antal år efter examen antingen inom controlling alternativt inom redovisning, företrädesvis i en liknande roll som t ex IT-Controller eller systemekonom. Det är meriterande om du har erfarenhet från försäkring- eller finansbranschen. Du bör ha ett stort intresse för att arbeta med systemfrågor, processer och förmåga att tänka nytt och effektivisera och har erfarenhet av att självständigt bygga upp rapporter och analyshjälpmedel. Vidare så har du mycket avancerade kunskaper inom Excel och har erfarenhet av att hantera större datamängder samt av ett agilt arbetssätt. Kunskaper i SQL och Power BI, är meriterande. Du har goda kunskaper i både svenska och engelska.

Som person är du analytisk, initiativtagande och har ett högt engagemang. Du är också innovativ samt kommer gärna med nya förbättringsförslag för att effektivisera och förbättra arbetet. Vidare så tycker du att det är självklart att ta eget ansvar och gillar att vara med där det händer samt vill se resultat.

Ansökan

I denna rekrytering har Bliwa Livförsäkring valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Karin Van Egeraat på 070 4715908. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2019-10-08. Varmt välkommen med din ansökan!

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...

Titel: IT-Controller
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 7 nov 2019 (22 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.