Head of Business Controlling till Eltel Networks Infranet AB

Head of Business Controlling till Eltel Networks Infranet AB

Är du en stark förändringsledare som lockas av utmaningen att få vara med och driva Eltel mot högre lönsamhet? Vi söker dig som har erfarenhet från komplexa organisationer där du gjort en resa och drivit förändring. Som Head of Business Controlling är du ytterst ansvarig för business controlling i Sverige och rapporterar till CFO/COO.

Tjänsten innebär ett personalansvar för 5 distrikt business controllers som du leder och utmanar. Du kommer att jobba nära den svenska ledningsgruppen där du bidrar med uppföljning och löpande analyser med fokus på lönsamhet och effektivisering av verksamheten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Linjeansvarig för distrikt business controllers
  • Stötta ledningen i löpande analys och uppföljning av de ekonomiska och operativa resultaten utifrån budget och nyckeltal
  • Månatlig uppföljning av resultatrapporter
  • Månatliga business reviews och analyser
  • Ansvara för budget, forecast och outlook processer
  • Finansiell och operativ rapportering till Telia
  • Ansvara för Cash management i samarbete med linjen- och projektorganisationen
  • Bistå i kalkyler vid anbud och analyser för sälj och marknad
  • Ad hoc uppgifter som är relaterade till controllerfunktionen
I rollen arbetar du med proaktiv uppföljning av lönsamhet, utveckling och ständiga förbättringar vilket kräver en stark förståelse för vad som driver affärens lönsamhet där du genom löpande uppföljning, analys och rapportering av nyckeltal ständigt söker besparingsmöjligheter och produktivitetsförbättringar. Du förväntas vara en aktiv pådrivare och garant för kontinuerlig förbättring samtidigt som du bidrar med utveckling av ekonomi och finansfunktionen.

Erfarenhet och kvalifikationerVi söker dig som har en akademisk Magisterexamen som ekonom eller ingenjör samt minst 5-10 års erfarenhet av liknande tjänst från en närbesläktad bransch där du fått en stark förståelse för ekonomi och produktion. Du är en avancerad användare av Excel och Power Point samt av analysverktyg som Qlikview. Det är meriterande med kännedom om ERP system, helst inom IFS. Vi förutsätter att du talar och skriver flytande svenska och engelska.

Som person har du ett naturligt driv och målfokus, du är strukturerad och har en hög arbetskapacitet och van att leverera mot deadlines. Tidigare erfarenhet av ledarskap är ett krav. Du är konsultativ och får förtroende samt har förmågan att få med dig människor i förändring. Du har integritet, affärsmässighet samt är lösningsorienterad och proaktiv. Ditt förhållningssätt är flexibelt med ett tydligt målfokus och du uppskattar teamwork och värdesätter bra relationer. Tjänsten innebär många kontaktytor vilket ställer höga krav på en bra samarbets- och kommunikationsförmåga.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Eltel med SJR. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Urval och intervjuer sker löpande och vi ber dig ansöka snarast. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Helena Öberg på 076-647 16 03 eller på helena.oberg@sjr.se om du har några frågor.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...

Om Eltel Networks Inftranet AB
Eltel är en ledande nordeuropeisk leverantör av tekniska tjänster för kritiska infrastrukturnätverk - Infranets - inom segmenten Power, Communication och Other, med verksamhet i Norden, Polen och Tyskland. Eltel erbjuder ett brett och integrerat tjänsteutbud som spänner från underhåll och uppgraderingstjänster till projektleveranser. Eltel har en diversifierad kontraktsportfölj och en växande kundbas av stora nätägare. Under 2018 hade Eltel en omsättning på 1,2 miljarder euro. Antalet anställda uppgår för närvarande till cirka 7000, varav 2500 i Sverige. Sedan 2015 är Eltel AB noterat på Nasdaq Stockholm. Tjänsten är stationerad på Eltels trevliga kontor i Bromma i Stockholm. Läs mer; https://www.eltelnetworks.com/

Titel: Head of Business Controlling
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 4 nov 2019 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.